Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu “Türkiye’nin Kuşları – Kuş Gözlemciliği” projesi kapsamında ilk kamplı kuş gözlem etkinliğini 29-30 Nisan ve 1 Mayıs tarihinde Abant Milli Parkında gerçekleştirdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu kamp etkinliğinde doğaya uyum sağlayan, insanın doğanın sahibi değil bir parçası olduğunu ve ekolojik okuryazar bakış açısı kazandırmak amacıyla atölye çalışmaları, ekoloji sohbetleri ve kuş gözlem etkinlikleri gerçekleştirdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu başkanı Mücahit Varlı, "Toprakla birlikte dünya üzerindeki ekosistemi oluşturan su, orman, biyolojik çeşitlilik gibi tüm doğal varlıkların korunması ve insan kaynaklı iklim değişikliğine dair ve toplumsal bilincin oluşturulması, kendiliğinden yetişen doğal ormanları korumak, ağaçlandırma çalışmaları yaparak topluma ağaç sevgisi aşılamak, doğal varlıkların korunması ve doğru şekilde yönetilmesi için gönüllü olarak çalışıyoruz." dedi.

Topluluk gönüllü koordinatörü Fatma Nur Altıner ilk kamplı kuş gözlem etkinliği ile ilgili açıklama yaptı. Altıner, "Bolu Bağışçılar Vakfı hibe desteğiyle, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü paydaşlığında yürüttüğümüz kuş gözlem projemizi 3 günlük bir program ile Abant Gölü ve çevresinde gerçekleştirdik. Burada farklı pek çok kuş türü gözlemleme imkanımız oldu. Ayrıca 45 gönüllüsüyle Abdullah Gül Üniversitesi Genç TEMA Topluluğunun da katılımıyla bol paylaşımlı bir etkinlik gerçekleştirdik." dedi.

Editör: TE Bilisim