Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 14.00-20.00 saatleri arasında kaldırılan 18 yaş altı çocuklar ve gençler, bir kez daha dışarıda olmanın keyfini çıkardı. Bolu’da da, saat 14.00’den itibaren sokağa çıkan 18 yaş altı, Uğur Mumcu ve Karaçayır Parkı’nda yoğunluk oluşturdu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kapsamında yürütülen normalleşme sürecinde, daha önce 0-14 ile 15-20 yaş gruplarına ayrı günlerde uygulanan sokak serbestliği, 18 yaş altına çarşamba ve cuma günlerinde, 14.00-20.00 saatleri arasında olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Bolu'da, saat 14.00'ten itibaren aileleriyle birlikte parklara gelen çocuklar, oyun alanlarında vakit geçirdi. Aileleriyle birlikte yürüyüş yapan ve bisiklet kullanan çocukların maske taktıkları gözlendi.

Ailelerinin Uğur Mumcu Parkı'na getirdiği çocuklar çimenlerde oturdu, oyuncaklarıyla oynadı. Sosyal mesafe kuralına uyan aileler, çocukların parkta eğlendiği anları cep telefonuyla da kaydetti.

“MUTLUYUM”

Annesi ve küçük kardeşi ile birlikte Uğur Mumcu Parkı’na gelen Eylül Erbaş, oyun oynadığını ve mutlu olduğunu ifade etti.

 “KUŞ GİBİ ÖZGÜR OLDUK”

10 yaşındaki Melisa ise, evde kalınan süreçte dışarıda olmanın kıymetini anladığını söyledi: ““Çok mutluyum, uzun süreden sonra kuş gibi özgür olduk. Uzaması da ayrıca iyi oldu. Arkadaşlarımla buluşacağım, parkta oynayacağım. Evde kaldığım sürede, dışarıda olmanın kıymetini anladım. Kısıtlama bitince, dışarıdan içeriye girmeyeceğiz. Arkadaşlarımı çok özledim”s

 

Editör: TE Bilisim