19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

HABER: ASLI AKIŞ

KAMERA: BURHAN YEŞİLTAŞ

Anıtpark’ta düzenlenen törene, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Ramazan Demir, Şube Müdürleri, Yurt Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, sporcular, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun'a ayak basışının 103'üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

Kutlama etkinlikleri dolayısıyla gerçekleşen Gençlik Haftası açılış programı Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara’nın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“19 MAYIS 1919 BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZİN DE BAŞLANGICIDIR” 

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara,  “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Kurtuluş Savaşı bu destanın adı, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir.” dedi.

“SAMSUN'DAN YAKILAN ÖZGÜRLÜK ATEŞİ DALGA DALGA TÜM YURDA YAYILMIŞTIR”

Çilkara, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs armağan ettiği gençlere büyük sorumluluklar düştüğüne işaret ederek; “19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında gençlere de seslenen Çilkara; “Sevgili gençler, Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sîzlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında daha fazla kenetlenerek hiç bir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz” diye konuştu.

“19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR”

Gençlerin, cumhuriyetin yılmaz bekçileri, bugünü ve yarınlarının tek ve en büyük güvencesi olarak niteleyen Çilkara; “19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. "Siz, Türk'e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz, "Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Haşan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz, tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatihlerin, Yavuzların neslisiniz. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“BAYRAMIMIZI COŞKU İLE KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Şerafettin Çilkara, hafta boyunca devam edecek etkinlikler hakkında bilgi vererek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Çilkara; “Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bizler de ilimizde 103. Yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin başlangıcı olan Gençlik Haftası açılış programı vesilesiyle burada toplanmış bulunuyoruz, 19 Mayıs Perşembe günü yapacağımız yürüyüş akabindeki çelenk sunma töreni ve kent meydanı etkinlik programları ile Bayramımızı coşku ile kutlamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara’nın konuşmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bolu Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen gösteri büyük beğeni topladı.

Gençlik Haftası kutlamaları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek etkinlikler ve programlarla hafta boyunca devam edecek.

Editör: TE Bilisim