Köşe yazısında DHA Bolu Muhabiri Murat Küçük’ten bahseden DHA Genel Müdürü Celal Korkut, “Bir arkadaşımız var ki onu özellikle yazmam gerekiyor. Bolu Muhabirimiz Murat Küçük. Murat, sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar ve ertesi sabah Bolu tünelinden, TEM Otoyolu'ndan Bolu dağı geçişinden haberler verdi” ifadelerini kullandı.

Haber: Oğuzhan Eke

Demirören Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Celal Korkut, kaleme aldığı yazısında, DHA Bolu Muhabiri Murat Küçük’ten bahsetti. Yazısına 27 Ocak 1963 kışında, kar yağışını takip etmek için habere giden ve araçta donarak hayatını Hürriyet muhabirleri Yüksel Kasapbaşı, Abidin Behpur ile gazete şoförü Yüksel Öztürk’ü anarak başladı.

“ACI HABER YILDIRIM TELGRAF İLE GELDİ”

Vefat haberini nasıl aldıklarını aktaran Korkut, “Acı haber Cumhuriyet muhabiri Hakkı Aykut’un gece yarısı geçtiği yıldırım telgraf ile geldi. Üç arkadaşımız karla kaplanan aracın içinde donarak hayatını kaybetmişti. 27 Ocak 1963 Pazar günü Hürriyet ‘Üç arkadaşımız donarak öldü’ manşetiyle çıktı. Mekanları cennet olsun” dedi.

“ARKADAŞIMIZ VAR, ÖZELLİKLE YAZMAM GEREKİYOR”

Yoğun kar yağışında son bilgileri aktarmak için çabalayan Murat Küçük’e özellikle dikkat çeken Korkut, “Yurdun dört bir yanından DHA muhabirleri kar yüzünden kapanan yolları, ekiplerin çabalarını, yaşanan sıkıntıları, sağlık ekiplerinin zor koşullarda hastalara ulaşabilmek için, aşı için yaptığı çalışmaları sizlere duyurmak için olağanüstü gayret gösterdiler. Ama bir arkadaşımız var ki onu özellikle yazmam gerekiyor. Bolu Muhabirimiz Murat Küçük. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul-Ankara yolu kapandı. Tüm televizyonlar Bolu'daki durumu aktarabilmek için Bolu Muhabirimizi canlı yayına almak istediler. Murat, sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar ve ertesi sabah Bolu tünelinden, TEM Otoyolu'ndan Bolu dağı geçişinden haberler verdi” ifadelerini kullandı.

“DHA AİLESİNE TEŞEKKÜR EDERİM”

Çalışmaları için muhabirlere teşekkür eden Korkut, “Yoğun kar altında, buz gibi soğukta, şikayet etmeden, işini hiç aksatmadan. Özverili çalışmaları için tüm DHA Ailesine teşekkür ederim. DHA olarak zorlu günleri en iyi şekilde aktardık. Çok yorulduk, üşüdük, ıslandık ama işimizi her zaman olduğu gibi en iyi şekilde yaptık” şeklinde konuştu.

Yoğun kar yağışında İhlas Haber Ajansı Muhabiri Faruk Çidem ile Anadolu Ajansı Muhabirleri Mehmet Emin Gürbüz ve Zafer Göder de Bolu Dağı’nın zor koşulları altında vatandaşı bilgilendirmek için sahada çalıştı.

Editör: TE Bilisim