Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında İçişleri Bakanlığı yeni bir ek genelge yayınladı. Genelgeye göre şehirlerarası otobüs seferlerine kısıtlama getirildi. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni ek genelgede yer alan şehirlerarası yolculukların valilik iznine bağlanması sonrasında, şehir değiştirmek için valilik izni alınması gerektiğini duyan vatandaşlar, evlerinde kalırken Bolu otogarında sessizlik ve sakinlik oluştu.

HABER: ASLI AKIŞ

Artarak yayılmaya devam eden koronavirüs, ülke genelinde yeni önlemlerin alınmasına sebep oldu. Bu önlemler içerisinde bulunan ve vatandaşlara yapılan “Evde kal” çağrısına uymayanların ardından

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelge sonrasında şehirlerarası yolcu taşımacılığına belli başlı kısıtlamalar getirildi. Yayınlanan genelgede yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 28.03.2020 saat 17.00 itibariyle şehirlerarası otobüs seyahatlerinin durdurulacağı açıklandı. Yasağın ardından seyahat etmek için valilikten izin alınması gerekeceği belirtildi. Açıklamanın ardından az sayıda da olsa bazı yolcular yasak başlamadan seyahat etmek için Bolu Otogarına geldi. Öte yandan otogarda herhangi bir yoğunluk olmadığı görüldü.

SEYAHAT EDECEKLERİN İZİN ALMASI ŞART

Bolu Metro Müdürü Hüseyin Güney, yaptığı açıklamada, alınan kararla şehirlerarası yolculuklar valilik iznine bağlandığını söyleyerek; “28 Mart Cumartesi akşam 17.00’ye kadar seferlere müsaade edildi. 17.00’den sonraki süreçte Bolu Valiliğinin aldığı kararalar neticesinde bir masa kuruldu. Seyahat edecek vatandaşlar o masadan izin belgesi alması gerekecek. O izin belgesi ile bize gelecekler bizde olan mevcut sefer varsa sayıya göre sefer açacağız göndereceğiz” dedi.

“FİRMA OLARAK 24 SAAT AÇIĞIZ”

Güney, otogarın alınan karar sonrasında boş olduğunu ifade ederek firma olarak 24 saat açık olduklarının altını çizdi. Güney; “Ekonomik anlamda otogarın durumu ortada, boş. Çoğu firma yazıhanelerini kapattı ama biz yazıhanemiz aktif bir şekilde duracak çünkü internette, şubeden bilet almış yolcularımız var. O yolcularımıza da cevap vermek adına telefonlara bakmak zorundayız. Bugün buradayız yarında buradayız 17.00’den sonra İstanbul ve Ankara’ya 10 tane seferim var sonra bitiyor. Kendi firmam adına söyleyebilirim biz 24 saat açığız. Vatandaş bilet almış para iadesi, iptal durumu var. Gitmek istiyor, soru sormak ve bilgi almak istiyor. Diğer firmalar da bizde çarşıda şubelerimizi de kapattık. Personelimize izin verdik kimseyi işten çıkartmadık. Sadece senelik izinlerinden kullanıyorlar” şeklinde konuştu.

Hüseyin Güney, Metro Turizm olarak vatandaşların 222 34 55, 240 34 55 nolu hatlardan kendilerine ulaşıp bilgi alabileceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim