Gerede Belediyesi tarafından 2020 yılı, koronavirüs salgınına rağmen gerçekleştirilen çalışmalar ve hayata geçen projelerle dolu dolu geçirildi.

 Gerede Belediyesi tarafından 2020 yılı boyunca belediye hizmetlerinin yanı sıra eğitimden spora ve çevreci çalışmalara kadar birçok alanda projeler adım adım hayata geçirildi.

 FAKÜLTEYE EK BİNA      

Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile fakülteye dönüştürüldü. Yeni fakültede, kampüs alanına ihtiyaca binaen yapılacak olan ek binanın ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. İhale kapsamında; 3361,75 metrekare zemin + 4 kattan oluşan 12 derslik, 4 laboratuvar, yemekhane, kafeterya, kütüphane, internet salonundan oluşan dilatasyon 1 kısmının yapım işi gerçekleştirilecek. İhaleyi alan firma 615 takvim gününde işi teslim edecek.

 ŞEHİR STADYUMU VE ÇEVRESİNDEKİ ÇALIŞMALAR

Sporun ve sporcunun dostu Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatıyla Gerede Şehir Stadyumu ve çevresinde birçok çalışma gerçekleştirildi. Başkan Allar ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünden elde ettiği 1 milyon 400 bin TL ödenek ile Şehir Stadında tel örgüler yenilendi, drenaj, zemin alt yapı düzenlemesi ve sentetik çim döşenmesinin yanı sıra, şehir stadyumunun içine çim yüzeyli tartan pisti de yapıldı. Ayrıca Gerede Belediyesince stadın dış çevresi asfaltlandı, istinat duvarları yapıldı ve spor aletleri konuldu. Stadyum ve çevresini kullanan ilçe halkının akşam saatlerinde de spor yapması ve spor yaptıkları esnada güvenliğini düşünerek stadyum içinde ve çevresi için ışıklandırma çalışması hızlı bir şekilde tamamlandı.

 KYK YURDU PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın projeleri arasında yer alan Yeni KYK Yurdu’nda çalışmalar tamamlandı. Dayıoğlu Mahallesi üniversite yerleşkesinin hemen yanında inşaatı Mayıs ayında başlayan KYK yurdunda çalışmalar sona erdi. 400 öğrenciyi misafir edecek olan yurt,  gelişmiş teknoloji ve donatılarla bölgedeki en iyi yurtlardan biri haline geldi. Yeni KYK Yurdu ile Gerede Meslek Yüksek Okulu ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileri en iyi şartlarda, sağlıklı bir ortamda barınacak.

 SOSYAL TESİS İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

Belediye tarafından Esentepe’ye yapılması planlanan “Millet Bahçesi” içerisinde yer alan 470,85 metrekare alandaki Sosyal Tesis inşaatı çalışmalarında sona gelindi. Sosyal Tesis bünyesinde; bay-bayan wc, bay-bayan şadırvan, bay-bayan mescid, sporcu soyunma odaları, güreşçi dinlenme ve yağlanma salonu, çok amaçlı salon yer alıyor. Çevre düzenlemesinin de bitmesiyle Sosyal Tesisin 2021 yılında hizmet vermesi bekleniyor.

 ALLAR, BEKAB BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Bolu İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme Birliği (BEKAB) Başkanı Tanju Özcan’ın istifası sonrası Bolu Valisi Ahmet Ümit’in olağanüstü genel kurul daveti üzerine gerçekleşen seçimlerde 42 üyeden 32 üyenin katılımı ile oyların tamamını alan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar BEKAB’ın yeni başkanı oldu.

 BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ

Başkan Mustafa Allar’ın büyük önem verdiği ve yapımı 30 Milyon TL’ye mal olan Gerede Biyolojik Arıtma Tesisi’nde çalışmalar tamamlanarak faaliyete geçti. Deri Sanayi, Karma OSB ve ilçenin evsel atıkları oluşturulan hatla Biyolojik Arıtma Tesisi’ne gönderilmeye başlandı. Sofular Köyü yolundaki eski arıtmanın oluşturduğu kötü koku da ortadan kalktı.

 TABAKHANE BÖLGESİNDE ASFALT ÇALIŞMALARI

2019 yılında Tabakhane Bölgesinde ASKİ tarafından yapılan çalışmalardan kaynaklı cadde ve sokaklarda bulunan asfaltlar çok büyük zarar görmüştü. Belediye Başkanı Mustafa Allar konunun yakın takipçisi olarak, yaptığı görüşmeler neticesinde Tabakhane bölgesinde asfalt çalışmalarını tamamlattı. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar; ‘’Tabakhane bölgesinde ASKİ tarafından yapılan altyapı çalışmalarından kaynaklı cadde ve sokaklarda bulunan asfaltların tamamı zarar görmüştü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde tabakhane bölgemizde asfalt çalışmalarını tamamlattırdık. Koronavirüs nedeniyle geciken çalışmalar, son yaptığımız görüşmeler neticesinde başladı ve en kısa sürede tamamlandı. Esnaflarımıza, işçilerimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim