Bolu'nun dünyaya deri ihracatı yapan önemli merkezlerinden birisi olan Gerede ilçesi, günlük 500 ton kapasiteyle, Türkiye'de ayakkabılık deri üretiminin merkezi haline gelmeyi hedefliyor. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Yıllık 20 milyon adet ile 30 milyon adet arasında bir kemer üretimimiz var. Kemerde markalaşma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu’nun Gerede ilçesi Türkiye’nin en önemli deri merkezlerinden biri. Deri kemer ihtiyacının %40’nın karşılandığı ilçede yılda 20 ile 30 milyon arasında üretim var. Üreticilerin hedefi ise dünya pazarı.

Kemerler, ayakkabılar, çantalar… Bolu’nun Gerede ilçesi dericilikte Dünya merkezi haline gelmek istiyor.

“KEMERDE MARKALAŞMA NOKTASINDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar,  kemerde markalaşma noktasında, emin adımlarla ilerleme kaydedildiğini belirterek; “Gerede, Türkiye’deki ve Dünyadaki dericiliğin üst merkezlerinden bir tanesi. Yıllık 20 milyon adet ile 30 milyon adet arasında bir kemer üretimimiz var. Bu da ilçenin takdir edersiniz ki, 5 milyon nüfusu olan bir ilçenin 2 bin kişinin istihdam edildiği sektörlerden bir tanesi. Kemerde markalaşma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ilk deri organize sanayisine sahip Gerede’de ki 150 kemer atölyesi 20 milyonu aşkın erkek kemeri üretiyor.

Deri kemer sektörü ile ilgili bilgi veren Sektör Temsilcisi; “Deri kemer sektöründe şu anda yaklaşık Türkiye’nin %60 kapasitesi Gerede’den çıkıyor.” dedi.

Başta Avrupa ve Orta doğu olmak üzere birçok ülkeye deri ürünleri ihraç ediliyor. Geredeli üreticilerin hedefi ise deri kemer ihracatını ikiye katlamak. Ayrıca Türkiye’nin ayakkabılık deri ihtiyacının yaklaşık %40’ı Gerede’den karşılanıyor.

 

 

Editör: TE Bilisim