D.S.İ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ve beraberindeki heyet yapımı devam eden Türkiye’nin en uzun tüneli olan Gerede Işıklı regülâtörü ve Gerede evsel atık isale hattında yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Gerede’ye geldi.

30 Ağustos 2018 Perşembe günü Gerede’ye gelerek incelemelerde bulunan Mevlüt Aydın’a Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’da eşlik etti.

Belediye Başkanı Mustafa Allar “Sofular Köyü yolu üzerinde Gerede’ye 1 km mesafeli çökertme sistemli arıtma tesisi ihtiyaçlarımıza cevap vermiyordu. Ankara İçme Suyu gibi dünya çapında sayılı bir proje hayata geçerken Bakanımız Veysel Eroğlu’ndan talepte bulunmuştuk. Gerede ilçemizin evsel atıklarının, Deri ve Karma O.S.B fabrika atıklarının havzayı kirletmemesi için çok önem arz eden bir projeydi. Proje ihalesi yapıldı. Çalışmalar başladı. Biyolojik son derece modern bir arıtmaya kavuşacağız. D.S.İ. Genel Müdürü Mevlüt Aydın’la birlikte çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgiler aldık çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlçemize, Ankara’mıza, Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim