Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösterecek olan TOG kromlama fabrikasında program düzenlendi. KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, 14 farklı kobinin 2 farklı işletici kuruluş bünyesinde bir araya geldiği program ile kobilere KOSGEB tarafından 8.8 milyon TL destek sağlanacağını söyledi.

 Haber: Aslı Akış

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Cumartesi günü düzenlenen programa AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka katıldı.

KOSGEB in iş birliği destek programından faydalanarak kurulan işletici kuruluşların fabrika binaları yükseliyor. Gerede’de deri sektöründe faaliyet gösteren Kobilerin Ortak imalat için yapmış olduğu başvuruları KOSGEB tarafından kabul edilmişti. 14 farklı kobinin 2 farklı işletici kuruluş bünyesinde bir araya geldiği program ile Kobilere KOSGEB tarafından 8.8 milyon TL destek sağlanacak.

“ÜRETİM KAPASİTELERİ TOPLAMDA GÜNLÜK 70 TON OLACAK”

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, üretime başlayacak tesislerin günlük üretim kapasitesi hakkında bilgiler vererek; “Deri sanayinin ülkemizdeki önemli merkezlerinden biri olan Gerede de faaliyete başlayacak olan işletici kuruluşlara ait yapımına başlanan fabrika inşaatları hızla tamamlanıyor. Fabrika binalarının tamamlanması ile önümüzdeki aylarda üretime başlayacak tesislerin üretim kapasiteleri toplamda günlük 70 ton olacak” dedi.

“EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

Usta, KOSGEB destekli işletici kuruluşların bölge ve ülke ekonomisinde de katkılar sağlayacağında dikkat çekerek; “Gerede de önümüzdeki dönemde faaliyete başlayacak olan ve ülkemizin en büyük helal jelatin üretim tesisine de önemli ölçüde girdi tedarikçisi konumunda olacak KOSGEB destekli işletici kuruluşların bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir” diye konuştu.

“KOBİLERİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

KOSGEB’in katma değerin yükseltilmesi amacıyla kobilerin hazırlayacağı projeleri destekleyen bir kuruluş olma özelliğini dile getirerek; “Üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 30 unun ihracata yönelik olacağı tesisler Gerede ilçemizde bu alanda en yüksek üretim kapasitesine sahip yer olacaktır. Ülkemizin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi, amacıyla kobilerimizin hazırlayacakları projeleri destekleyen öncü kuruluş olan KOSGEB olarak kobilerimiz desteklemeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim