İsmetpaşa KÖK – Deresoplan KÖK Grubu Enerji Nakil Hattı”nın geçeceği Gerede’nin Aktaşkurtlar Köyü’nde bir mevkii için acele kamulaştırma kararı verildi.

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bolu ve Karabük arasında bir hat için acele kamulaştırma kararı verildi. 31499 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, 4049 sayılı kararda şu ifadelere yer verildi:

“Bolu ve Karabük illeri sınırları içerisinde tesis edilecek olan ve ekli liste ile haritada kamulaştırma bilgileri ve güzergahı gösterilen İsmetpaşa KÖK – Deresoplan KÖK Grubu Enerji Nakil Hattı’nın yapımı amacıyla söz konusu güzergaha isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince kara verilmiştir.”

GEREDE’NİN AKTAŞKURTLAR KÖYÜ’NDE KAMULAŞTIRMA YAPILACAK

Yine Resmi Gazete’de yer alan haritaya göre, Bolu’da yapılacak kamulaştırmanın Gerede’nin Aktaşkurtlar Köyü’nde bulunan hat üzerinden gerçekleşeceği kaydedildi. Hat üzerinde ne kadar taşınmaz, arsa, tarla ya da hak sahibi olduğu hakkında bir detaya, Resmi Gazete'de yer verilmedi.

 

Editör: TE Bilisim