Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), deprem bilincini artırmak amacıyla tüm Türkiye'yi dolaşan Gezici Deprem Simülasyon TIR'ı, Bolu’ya geldi. Topluma deprem farkındalığı ve afet bilinci kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR'ında 1999 Düzce ve İzmit, 2003 Bingöl ve 2011 Van depremleri canlandırılıyor.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

 İçişleri Bakanlığı’nca 2021 yılının Afet Yılı ilan edilmesinin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Gezici Deprem Simülasyon TIR'ı hayata geçirildi. Deprem ve afet bilinci oluşturmak amacıyla tüm Türkiye’yi dolaşan TIR, Bolu’ya geldi. İlk gün kent meydanında yer alan Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR'ı, vatandaşların ziyaretine açıldı.

Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR'ı ikinci gününde ise AFAD Bolu İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bolu İL Müdürlüğü’nün işbirliği ile Mebrure İlhan Bağışgil Anaokulu öğrencileri için ziyarete açıldı. Anaokulu önüne gelen TIR’da minik öğrenciler, deprem simülasyonu ile depremi birebir yaşadı. Öğrencilere, AFAD görevlileri tarafından deprem anında yapılması gerekenler konusunda bilgiler verildi.

Daha sonra anaokulu içerisinde AFAD görevlileri tarafından öğrencilere deprem ve afetler ile ilgili bir eğitim verildi. Eğitime, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş da katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZI AFETLER KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Eğitimin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, öncelikle çocuklarda afet bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Ülkemiz, bir deprem bölgesi. Dolayısıyla gerek depremler gerek doğal afetler bir realite olarak daima önümüzde duruyor. Önemli olan, hazırlıklı olmak. Bu hazırlığın bir boyutu da eğitim. Bu yılın Afet Yılı olması sebebiyle, öğrencilerimize, velilerimize ve okullarımızda afet farkındalığını artırmayı hedefledik. İl AFAD Müdürlüğümüz ile birlikte planlamalarımızı yaptık. Şu aşamada, Deprem Simülasyon TIR’ı ile okullarımıza girmiş olduk. Bu etkinlikler, yıl boyu devam edecek. Özellikle çocuklarımızı, afetler konusunda bilinçlendirip, farkındalığı yaygınlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

“İLİMİZDE SEFERBERLİK BAŞLATILDI”

AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş ise afet farkındalık seferberliği başlatılarak, Gezici Deprem Simülasyon TIR’ını Bolu’ya davet ettiklerinin altını çizerek, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi sebebiyle, ilimizde seferberlik başlatıldı. Bu sebeple Gezici Deprem Simülasyon TIR’ımızı davet ettik. TIR’ımız, ilk gün Valiliğimizin önündeydi. İkinci, üçüncü ve dördüncü gün ise Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde uygun görülen okullarda bulunacak. Son gün ise Highway’de yer alacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim