Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gazipaşa İlkokulu’nun göçme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, “İmar ekipleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetki verdiği bir firma buradan karot aldı. Sonucunda, riskli bina yazanları görmüştüm ama bakın ‘Göçme durumu’ diyor” ifadeleriyle açıkladı.

Haber: Servet Gökçek

Bolu’nun eski okullarından Gazipaşa İlkokulu hakkında korkutan gerçeği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan duyurdu.  2017 yılında arsası okul alanından çıkarılan bina göçme riskiyle karşı karşıya.

“BAKIN ‘GÖÇME DURUMU’ DİYOR”

İtfaiyenin tutanakları üzerine binadan numune alındığını ve çıkan sonucun, binanın kendiliğinden yıkılabileceğine dair olduğunu belirten Özcan, “İtfaiyemizin hemen yanında bulunan, 2017 yılında, yani benden önce okul alanı vasfı kaldırılmış olan, şu anda yüzlerce öğrencimizin eğitim gördüğü okulla ilgili ki Bolu’nun en eski yapılarından bir tanesi. İtfaiyemiz 3 gün arka arkada gece, binadan tuhaf sesler geldiğine dair tutanak tutmuşlar. Okullar tatil olur olmaz, ivedi bir şekilde başkan yardımcımızın başkanlığında imar ekipleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetki verdiği bir firma buradan karot aldı. Sonucunda ne diyor biliyor musunuz, kırmızıyla yazmış… Riskli bina yazanları görmüştüm ama bakın ‘Göçme durumu’ diyor. Kaç tane ünlem koymuş” dedi.

“BİZİM BAŞIMIZA GELMESİN DİYE DUA EDECEĞİM”

Valiliğe durumu ileteceğini ve korkulanın olmaması için dua edeceğine dikkat çeken Özcan, “Bugün Sayın Valimize bu raporu göndereceğim. O binanın ne güçlendirmesi mümkün, yığma yapı olması sebebiyle ne de hukuken bu mümkün. Çünkü 5 sene önce buranın okul alanından çıkartılmasına karşılıklı olarak rıza göstermişler. Ben Bolu’da yaşayan bir belediye başkanıyım. Bolu halkının oylarıyla seçilmişim. Bana oy vermeyenlerin de belediye başkanıyım, verenlerin de. Bu şehirde yaşayan her çocuğun can güvenliği beni ilgilendirir. O yüzden ben bir okulda ve ya bir kamu binasından şüphelendiğim zaman kanun bana bu yetkiyi vermiş, numune alırım. Vicdani sorumluluğunu bırak, hukuken de sorumluluk altında kalırım. Bu yazıyı ileteceğim, inşallah valilik gereğini yapıncaya kadar da bilirkişinin korktuğu bizim başımıza gelmesin diye dua edeceğim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim