Bolu'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı'nda göl yüzeyini kaplayan ve çirkin görüntü oluşturan civanperçemi bitkisi temizleniyor. 8 gün sürecek çalışmanın ardından gölün temiz görüntüsüne kavuşması bekleniyor.

Haber: Tuğra Gülen

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Gölcük Tabiat Parkı'nda bulunan gölün üzerinde kötü görüntü oluşturan istilacı bir tür olan civanperçemi bitkisini temizleme çalışmaları başlatıldı.

Ziyaretçi sayısının her gün artması sonucu yoğun kullanımdan dolayı bitki örtüsünün ve ekosisteminin zarar gördüğü Gölcük Tabiat Parkı’nda, Bolu Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak Temmuz-Ağustos aylarında temizlik yapılıyor.

Ekosistemin bir parçası olarak görülen ve 2019 yılında yapılan mekanik temizleme çalışması sonucu alandan uzaklaştırılamayan civanperçemi isimli istilacı bitki türünün istilasını önlemek amacıyla yapılan rehabilite çalışması, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Tekirdağ’dan getirilen profesyonel bir ekip tarafından bugün itibariyle yapılmaya başlandı. Yetkililer temizliğin 8 gün boyunca devam edeceğini belirtirken, çalışmanın profesyonel bir ekip tarafından yapıldığının ve gölde bulunan diğer bitki türlerinin, canlıların herhangi bir zarar görmeyeceklerinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim