Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut, 1 Haziran itibarıyla Gölcük Tabiat Parkı’na giriş çıkışların açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Barut, “Girişte misafirlerimizin ateşi ölçülecek. Sosyal mesafe korunarak ailecek sakin ve huzurlu bir şekilde gelinebilecek bir Gölcük amaçlıyoruz. Alanın büyüklüğüne baktığımızda herhangi bir risk öngörmüyoruz. Kapı girişinde içerisinin yoğunluğuna göre giriş kapıları kapatılıyor. Belli sayının üstünde kimse alınmıyor” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan Gölcük Tabiat Parkı, normalleşme adımları doğrultusunda, 1 Haziran itibarıyla yeniden ziyaretçi girişlerine açıldı. Bunun üzerine Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut, Gölcük’te basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“TÜM TEDBİRLERİ 1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN ALMIŞ DURUMDAYIZ”

Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut, Gölcük’te gerekli tedbirlerin alındığını ifade ederek, “Türkiye’nin cenneti Bolu-Gölcük. Türkiye’nin sayılı milli parklarından birisi. Biz 1 Haziran itibariyle buranın vatandaşlarımıza girişi açılmış durumda. Herkesi ilk önce Gölcük’e bekliyoruz. Tabi önümüzde geçirdiğimiz bir pandemi süreci var. Bu pandemi sürecinde biz Glöcük’te gerekli olan tüm tedbirleri de 1 Haziran’dan itibaren almış durumdayız” şeklinde konuştu.

“GÜVENLİ ŞEKİLDE OTURULABİLECEK BİR ALANA ÇEVİRMEK İSTİYORUZ”

Barut, sosyal mesafe kuralının uygulanacağı Gölcük’e girişlerde vatandaşların ateşinin ölçüleceğini söyleyerek, “Burada kesinlikle ilk girişten itibaren her misafirimizin ateş ölçerlerle ateşleri ölçülecek. Yine sosyal mesafeler için yönlendirici tabelalarla beraber buradaki masa aralıklarının herkesin rahatça oturabileceği güvenli bir şekilde oturabileceği bir alana çevirmek istiyoruz. Bunun için öncelikle belli bölgelere dezenfektan stantları koyduk. Özellikle lavabo çıkışlarına, el havlularını dezenfektan stantlarını koymuş durumdayız. Güvenle isteyen istediği şekilde Gölcük’e bu şekilde gelebilecektir” dedi.

“AMAÇ ŞEHRİN KARMAŞASINDAN YEŞİL ALANLARA YÖNELMEK”

Sinan Barut, sosyal mesafeyi koruma adına kalabalık şehir merkezinden kaçmak isteyen vatandaşların huzurlu bir şekilde Gölcük’e gelebileceklerini belirerek, “Amaç burada bir şekilde şehrin karmaşasından asıl pandemi sürecinde insanların sosyal mesafesini kaybettiği caddelerden, şehirlerden, kapalı ortamlardaki klimalardan bölgelerden vatandaşı biraz daha yeşil alanlara yönlendirmek. Pandemide bulaşmanın önlenmesini önlemek amacıyla bizim daha geniş alanlara insanlarımı çekmek. Milli parklardan, Bakanlık yetkilileri de geldi. Bize pandemi sürecinde bütün talimatları gösterdiler. Buradaki bütün restoran sahiplerine uyulması gereken kuralları, hijyen kurallarını ve diğer kuralların hepsini anlattık. Diğer kuralları da bakanlık yetkililerimiz vermiştir.

“SAKİNCE HUZURLU BİR ŞEKİLDE GELİNEBİLECEK BİR GÖLCÜK AMAÇLIYORUZ”

Valimizin daha önce açıkladığı pandemi kurullarının kararları doğrultusunda nelere dikkat edilmesi gerektiği ve bu konuda nelerin yapılabileceği konusunda da gerekli tüm çalışmaları yaptık. İnşallah hafta sonuna vatandaşlarımızın gelmesini sağlamak için çok daha fazlasını yapıp sosyal mesafeyi ayarlayıp rahatça çocuğuyla daha sakince huzurlu bir şekilde gelinebilecek bir Gölcük amaçlıyoruz. Bunun dışında çalışan personel sayımızı artırdık. Daha fazla temizliğe dikkat ediyoruz. Vatandaşlarımıza girişte broşür vereceğiz burada uyulması gereken kuralların nasıl olacağı şeklinde” diye konuştu.

“İÇERİSİNİN YOĞUNLUĞUNA GÖRE GİRİŞ KAPILARI KAPATILACAK”

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Gölcük’e ziyaretçilerin “randevulu” olarak alınacağı açıklaması üzerine konuşan Başkan Barut, “Valimizin endişesini biliyoruz. Burada, bir anda insanların evlerinde sıkılıp milli parklara akın etmesi sonucu sosyal mesafenin kaybolacağı endişesiyle Valimiz bunu söyledi. Biz geçen seneki verilere baktığımızda buraya gelen kişi sayısına baktığımızda ve alanın büyüklüğüne baktığımızda herhangi bir risk öngörmüyoruz. Onun dışında kapı girişinde içerisinin yoğunluğuna göre giriş kapıları kapatılıyor. Belli sayının üstünde zaten kimse alınmıyor. Ve içerideki oturup piknik yapılacak masalar arasındaki mesafe zaten yüksek bizde. Çok dip dibe yakın olacağınız bir yer değil burası. Geniş olduğu için biz randevulu sistemin gerek olmadığı kanaatindeyiz. Randevulu sistemi olmasa da biz bunun üstesinden geliriz diye düşünüyoruz. Daha önce pandemi kurulunun aldığı kararlara da kesinlikle uyulacaktır. Bunun uyulması içinde iki kat fazla insan görevli istihdam ediyoruz. Ama şuandaki randevu sürecinden ve randevu alınmasındaki endişeden dolayı insanların bundan korkup buradan mahrum kalmasını istemiyoruz. Avm’lerdeki riskin, klimalı ortamdaki riskin biz daha fazla sıkıntı oluşturacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“BU AŞAMADA RANDEVULU SİSTEM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Sinan  Barut, nüfusun milli parklar ve yaylalar gibi yeşil alanlara dağılmasının bulaş riskini azaltacağını  vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın bir kısmı buraya gelsin ki diğer insanlarda cadde ve AVM’lerde daha rahatça alışveriş yapsınlar. Ne kadar çok yayla, milli park gibi yerleri açarsak, o kadar çok riski de azaltmış oluruz. Onun için bu aşamada randevulu sistem söz konusu değildir. Tabi ileride Valimiz ve Bakanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde eğer çok yoğun bir akım olursa bunu değerlendiririz. Zaten böyle bir sıkıntı olursa, Valiliğimize bu şekilde olması gerektiği gibi görüş bildiririz. Ama şuaında herhangi, bir randevu sistemi olmadığı için herkes güvenle, sağlıkla istediği şekilde gelip bu güzellikten mahrum kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“BURADAKİ TESİSLERİN BİR ŞEKİLDE AÇIK TUTULMASI LAZIM”

Barut, son olarak Gölcük Tabiat Parkı’na girişlerde randevulu sistemin söz konusu olmadığını söyledi: “Burasının geliri biliyorsunuz Bolu Belediyespor gelir sahibi. Çalışan müstecirlerin, emek veren insanlarında istihdam edilmesi lazım. Buradaki tesislerin bir şekilde açık tutulması lazım. Bu ekonomiyle de alakalı, Bolu’nun turizmiyle de alakalı. Dışarıdan Bolu’ya gelen insanlar sadece Gölcük’e gelmiyorlar. Aynı insanlar şehir merkezine gelip oradaki turizmi de canlı tutuyor. Gölcük’ü bu şekilde daraltıp sadece randevulu sistemine geçtik derseniz. İstanbul’dan, Ankara’dan veya Bolu’nun içinden bile buraya gelmek isteyen insan sayısının aşağıya düşeceği kanaatindeyiz. Şuanda nereden ve nasıl randevu alınacağına dair de bir sistem bize ulaşmış değildir. Şuanda herhangi bir şekilde randevulu sistem söz konusu değildir. Herkes sosyal mesafelere uyacaktır. Maskesini takacaktır. Piknik alanlarındaki mesafeye dikkat edeceğimiz sürece herhangi bir sıkıntı görmüyoruz."

Editör: TE Bilisim