Bolunun içme suyu ihtiyacını karşılayan ve yüzde 20'nin altına düşen Gölköy Barajındaki su seviyesi hızla yükselmeye başladı. Etkili olan yağmur ve kar sonrası gözlerin çevrildiği yer Gölköy Barajı oldu. Yağan yağmur ve karla Gölköy Barajı bereketlendi.

Özel Haber: Aslı Akış

Kış aylarında beklenen mevsimsel yağışların düşmemesi, kuraklık riskini ciddi bir boyuta taşıdı. Beklenen yağış geçte olsa geldi. Etkili olan yağmur ve kar yağışı Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Barajı’nın doluluk oranı artırdı fakat su seviyesini bir miktar yükseltse de, uzun döneme yayılan kuraklığın etkilerini azaltmaya yetmedi.

Devlet Su İşleri Bolu 53. Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Gölköy Barajı’nda %18 seviyelerinde gerileyen doluluk oranı son 4 gün içerisinde %21 seviyelerine ilerledi.

4 günde % 3’lük bir artış gerçekleşti. Gölköy Barajının %20’lik doluluk oranı 5,4 milyon metreküp suya karşılık geliyor.  Kent merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2000 yılından itibaren kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan 24 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip.

Susuzluk tehdidinin birkaç günlük yağışla ortadan kalkacak bir durum olmadığını vurgulayarak Barajdaki yükselişin hala yeterli seviyede olmadığını ve suyumuzu mutlaka bilinçli ve tasarruflu kullanmak zorunda olduğumuzu unutmayalım!

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim