Bolu’da bir araya gelen gönüllüler, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında çocukların yüzlerini boyayarak, balon hediye etti.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Damla Projesi Gönüllüleri, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü çocukları gülümseterek kutladı. Bolu Valiliği önünde bir araya gelen yaklaşık 20 gönüllü, İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyerek, vatandaşlarla etkileşime geçti. Gönüllüler etkinliğe öncelikle kendi aralarında tanışarak başladı.

“TOPLUMA ANLATABİLMEK İÇİN SAHAYA ÇIKTIK”

Çalışmanın amacına yönelik bilgi veren Damla Bolu Farkındalık Birimi Sorumlusu Gülsüm Öztoy, “5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü, biz bu günü hem gönüllülerimizle birlikte yaşamak hem de topluma anlatabilmek için sahaya çıktık. Burada ‘Damla Bolu nedir’, ‘Ne gibi etkinlikler yapar’ bunlarla ilgili kısa bir oryantring yapacağız. Biraz kısa sürecek. Pandemi koşullarını da göz önüne alarak uygun bir çerçevede etkinliklerimizi yapacağız” dedi.

“KISA ETKİNLİKLERİMİZİ YAPACAĞIZ”

Yapacakları faaliyetleri de aktaran Öztoy, “Oryantring sırasında gönüllülerimiz çocuklara balonlar verip, çocukların yüzünü gülümsetmeye çalışacak. Esnaflarla birlikte, onlara günün nasıl geçtiğini, neler yaptıklarını soracağız. Daha sonra yol üstünde etkinliğimizi yaparken yerdeki çöpleri toplayacağız. Bu şekilde kısa etkinliklerimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.

BALON HEDİYE EDİLDİ

Yetkililerin kısa bilgilendirmesinin ardından 2 gruba ayrılan gönüllüler cadde üzerinde yerde gördükleri çöpleri topladı ve küçük çocuklara balon hediye etti. Pandemi ve hijyen kuralları çerçevesinde çöp toplayanlar balonlara dokunmazken, balonlar da şişirilmeden çocuklara hediye edildi.

ÇOCUKLARIN YÜZÜ BOYANDI

Etkinlikte velililerden izin alınarak, isteyen çocukların yüzleri de boyandı. Yüzleri boyanan çocuklar gülümserken, o anlarda bir veli, “Çok güzel bir şey, bir çocuğu sevindirmek kadar güzel bir şey var mı ya? Allah razı olsun. Destekliyoruz çalışmayı” ifadelerini kullandı.

Ayrıca çalışma kapsamında esnafa kalem de hediye edildi.

Editör: TE Bilisim