Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e ait olduğu iddia edilen mektup ile ilgili olarak ilimizde bulunan bazı sivil toplum kuruluşları basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını, İHH Bolu Şubesi, Tügva Bolu Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği Bolu Şubesi, Bolimder, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Diyanet-Sen Bolu Şubesi, Kartalkaya İzcilik Kulübü, Sevda Derneği, Cihannuma, MTTB sivil toplum kuruşları adına Evrensel Hafızlar Derneği Bolu Şubesi yaptı.

Ortak basın açıklamasını sivil toplum kuruluşları adına Evrensel Hafızlar Derneği Bolu Şube Başkanı Zafer Yıldırım yaptı.

Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yanlarında olduklarının altını çizerek şunları dile getirdi: “Gençlerimizi sabah namazı buluşmaları ile camilerle tanıştıran, son beş yılda ülkemizin ve gönül coğrafyamızın sınırlarını aşarak dünya sathında din hizmetlerinin çeşidini ve sayısını artıran, belki de en muhtaç olduğumuz zamanda insanımıza manevi cesaret aşısı yaparak, minarelerden yükselen ezan ve selalarla 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının bertaraf edilmesinde büyük rol oynayan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez Hocamız ve temsil ettiği diyanet camiasının son günlerde hedef tahtasına konulması, vicdan taşıyan her insanı derinden yaralamıştır. İslam kardeşliği ve ümmet bilincinin tesis edilmesinden rahatsız olan şer odakları diyanetimizin özellikle son zamanlardaki güçlü duruşu ve eksiklerden münezzeh olmamakla beraber kadim anlayışına periyodik ve bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırma ve karalama kampanyası başlatmıştır. 15 Temmuz üzerinden güvenlik güçlerimizi, son günlerde de kim tarafından yazıldığı dahi müphem bir mektup üzerinden Diyanet İşleri Başkanımıza saldıranların asıl hedefi diyanetimiz ve üstlendiği misyondur. Bu tür yalan haberleri servis edenler, temelde kutsal kabul ettiğimiz değerlere saldırarak milletimizi ayrıştırıp, kutuplara ayırarak bölmeyi hedeflemektedirler. Milletimiz feraseti ile bu oyuna gelmemiş, algı operasyonlarına kanmayarak kuklaların ardındaki kuklacıyı deşifre etmiştir. Şer odaklarının yaptığı her hamle Allah'ın izni ile boşa çıkmış, planları akim kalmıştır.

Yalan haberler ve algı operasyonları karşısında ülkemizi zor duruma düşürmek isteyenlere karşı devlet kurumlarımızın yanında sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşmektedir. Bu bağlamda bütün gönüllülerimizi Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez üzerinden Diyanet camiasını yıpratmak, yıldırmak isteyenlere en güzel cevabı vermeye davet ediyoruz. Mübarek Ramazan Ayı'nda bütün gönüllülerimizle mukabelelere katılıp Kur'an ve sünneti seniyye ile hayatımızı aydınlatmaya, teravih namazlarını camilerde eda ederek gecelerimizi ihya etmeye, hâsılı Ramazan'ı Diyanet camiamızla birlikte en güzel ve bereketli bir şekilde yaşamaya davet ediyoruz. Vatanını, milletini, yurdunu seven herkesi camilerin birleştirici ruhunu sokaklarımıza taşımaya, İslam'ın güzelliklerini bütün insanlarımızla buluşturmaya davet ediyoruz. İnsanımızın dini duygularını istismar ederek yıllarca milletimizi sömürenler, tüyü bitmemiş yetimin hakkını Allah'tan korkmadan kendi alçak emelleri için kullananlar bir daha bu hainlikleri yapmaya yeltenemesinler. Bu vesile ile bir zamanlar toplum üzerinde çok fazla etkisi olamayan diyanet teşkilatını, ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin başrolü mesabesine taşıyan başta Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamız ve diyanet camiasının yalnız olmadığını, bu söylemlerin ülkemizin manevî muhafızı diyanet camiasına asla zarar veremeyeceğini ifade eder, Cenab-ı Hak'tan muvaffakiyetler dileriz.”

 

Editör: TE Bilisim