İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, ekonomik tabloya ve esnafın içinde bulunduğu zor koşullara dikkat çekti. Örnekbaş, devlet eliyle esnafa verileceği söylenen destek paketlerinden, esnafın büyük çoğunluğunun faydalanamadığını söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş esnafın içinde bulunduğu tabloyu gözler önüne serdi. Örnekbaş, esnafın halinden iktidarın haberinin olmadığını söyledi. Devlet eliyle esnafa yapılacak destek paketlerinden esnafın büyük çoğunluğunun faydalanamadığının altını çizdi.

“İKTİDARDA SORUMLULUK BİLİNCİ YOKTUR”

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, esnafın gırtlağına kadar borcu bulunduğunu işaret ederek; “Esnafımızın durumu maalesef içler acısı hale gelmiştir. Artan vergiler ve giderler sebebiyle esnafın omzundaki yük gün geçtikçe artar olmuştur. Birçok esnaf dünyayı saran korona etkisiyle ve ülkemizde korona öncesi gerilemeye başlayan ekonomi sebebiyle kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. İşine devam eden esnafın büyük çoğunluğu çok büyük borç yükü altındadır.  Esnaf bu ülkenin bel kemiğidir. Sanayici çiftçinin ürettiğini satar dolayısıyla üretimin devamını sağlar. İstihdam yaratır ve esnafın sağlam durmasını o ülkenin yöneticileri sağlamak zorundadırlar. Ancak bu sorumluluk bilinci mevcut iktidar da yoktur. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendinin nezdinde bizlerde esnafımızı kapı kapı ziyaret etmeye devam ediyoruz ve karşılaştığımız tablo hiç değişmiyor. Esnafımız gırtlağına kadar borç içindedir” dedi.

“ESNAFIMIZ İLK BAŞVURUDA ELENMEKTEDİR”

Esnafın sahipsiz ve çaresiz kaldığını sözlerine ekleyen Örnekbaş; “İktidar tarafından açıklanan sözde esnaf destek paketleri göstermelik bir noktada kalmıştır. Esnafımızın büyük çoğunluğu bu destek paketlerinden bırakın faydalanmayı ilk başvuru sürecinde elenmektedir. Esnaf kelimenin tam anlamıyla sahipsiz ve çaresiz kalmıştır. Televizyon ekranlarında söylenen yanlış enflasyon rakamlarını artık vatandaşımız yutmamaktadır. Markette bir file doldurmak için nerdeyse maaşının yarısını vermek zorunda olan bu halk günü geldiğinde gerekli dersi insanımızı bu hale getirenlere verecektir” ifadelerine yer verdi.

 

 

Editör: TE Bilisim