Üsküdar Belediyesi Bulgurlu Semt Konağında verilen iftar yemeğine Göynük’ten, Gebze’den ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen 400 Göynüklü katıldı.

Program Çamlıca Camii müezzini Ahmet Aybar’ın kuran-ı kerim tilavetinden sonra İstanbul Göynüklüler dernek başkanı Recep Demir’in konuşmasıyla devam etti. Başkan Recep Demir iftar organizasyonda desteklerini esirgemeyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Pandemi sebebiyle ara verdikleri dernek programlarına yeniden başlamanın sevincini belirten Başkan Demir, bundan sonraki süreçlerde gençleri daha fazla bu organizasyonlarda görmek istediklerini dile getirdi. Bolu Göynüklülerin bir araya gelmesini sağlayan bu organizasyonlardan bir sonrakisinin 12 Haziran Pazar günü Tuzla Akfırat’da yapılacak olan piknik organizasyonunun olduğunu ve çalışmalarına şimdiden başladıklarını belirttiler.

Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya da yaptığı selamlama konuşmasında  bu yıl 22 Mayıs’ta yapılması planlanan Ak Şemseddin anma programının daha coşkulu geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve geçmiş yıllarda olduğu gibi Göynüklüleri ve civar köyleri bu organizasyonlara dahil edeceklerini belirtti. Ayrıca dünya ve ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini, ekonomik olarak sıkıntılı günlerin birlikte çalışarak atlatılacağından bahsetti.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı da kendisinin de daha önce Bolu’ya bağlı Akçakocalı olması münasebetiyle hemşerileri olduğunu ve bu tür organizasyonlarda birlik ve beraberliğin öneminden bahsetti. İftar organizasyonuna Göynük’ten ve İstanbul’dan birçok misafir, siyasetçi, bürokrat, STK başkanı ve iş adamı katılım sağladı.

Editör: TE Bilisim