Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Göynük’te yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıldı.   

Göynük Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine Göynük Kaymakamı Fatih Çevik, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, Ak Parti İl Başkanı Suat Güner, İl Müdürü İzzet Murat ile Müdür yardımcısı Hasan Taş, Ziraat Odası Başkanı İdris Armağan, üretici örgüt ve birlik başkanları, Teknik personel, üreticiler ve tohum almaya hak kazanan yetiştiriciler katıldı.

“Tohumların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum”

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü İzzet Murat; “Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında (Arz açığı olan ve stratejik öneme sahip ürünlerin üretiminin artırılması maksadı ile) uygulanmakta olan Yağlık Ayçiçeği Tohumluğu dağıtımı projemizin bütçesi 1.770.000 TL’nin 885.000 TL’si Bakanlığımız tarafından karşılanmıştır. Proje ile yaklaşık 800 torba tohumluk tedarik edilecek olup; 700 torbası Göynük İlçemiz olmak üzere, 50 torbası Merkez, 30 torbası Seben ve 20 torbası da Mudurnu İlçemizde dağıtılacaktır. Projenin tamamı ile 24.000 dekar alanda ekiliş öngörülmekte olup yaklaşık üretim 6.000 Ton, Üretim değeri ise 30.000.000 TL olarak hesaplanmaktadır. Projeden Göynük, Merkez, Seben ve Mudurnu ilçeleri faydalanacaktır. Yürütülen projeler ile ilimizde tarım arazilerinin etkin kullanımının yanısıra stratejik öneme sahip tarımsal ürünlerle kalkınmamıza pozitif katkı sağlanacaktır. Tohumların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri selam ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

“Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Göynük Kaymakamı Fatih Çevik’te konuşmasında; “Tarım arazilerimizin etkin kullanımın sağlanması adına devletimizin destekleri önem arz etmektedir. İlimizin ayçiçeği ekiminde öncü olan ilçemize hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Tohumlarımızın üreticilerimize bereket ve kazanç olarak dönmesini temenni ediyorum”

Ak Parti İl Başkanı Suat Güner ise; “Verilen destekler kadar desteğin amacına ulaşması da önemli, geçtiğimiz yıl dağıttığımız tohumlarımız ilçemize önemli bir katkı sağlamıştır. Bunun akabinde bu yıl için de stratejik öneme haiz ürünümüzün ekim alanlarının arttırılması ve üreticilerimizi destekleme adına devamı gelmiştir ve gelecektir. Tohumlarımızın üreticilerimize bereket ve kazanç olarak dönmesini temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim