Bolu Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Göynük’ün köylerinde çiftçilere tarım üzerine bilgi verildi.

Göynük Ahmetbeyler, Hasanlar, Demirhanlar, Bölücekova köy sakinleri ve üreticilerin katılımıyla birlikte tarım üzerine istişare yapıldı. Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantıya Bolu Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Hasan Taş, İlçe Müdürü, ilgili Şube Müdürü, teknik personel ve köy sakinleri katıldı.

Toplantıda; modern tarım uygulamaları, verim düşüklüğüne karşı alınacak tedbirler, verimli üretim ve tarımsal uygulamalar nasıl yapılır, kuraklıkla ilgili tarımda yapılabilecek yöntemler nelerdir, tohumluk seçimi münavebe gibi birçok konu toplantıda masaya yatırıldı.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN MAKSİMUM DÜZEYDE FAYDALANMALARINI DİLİYORUM”

Çalışmayla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, “Bakanlığımızın insan odaklı çalışma prensibine göre hareket eden Müdürlüğümüz üretici odaklı eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile ilimiz tarımını bir adım daha öne çıkarabilmek adına çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda yapılan eğitim ve bilgilendirme toplantılarımızın yanı sıra Halk Eğitim Müdürlüklerimiz ile koordineli hareket ederek üreticilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, bitki zararlılarıyla mücadele, iyi tarım uygulamaları, hububat tarımı, yem bitkileri yetiştiriciliği, süt sığırı yetiştiriciliği gibi konularda da eğitim çalışmalarını sürdürmektedir. Ulaşabildiğimiz her bir üreticimiz gerek Bolu’muz gerekse ülkemiz açısından önem arz etmektedir.

Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımız üreticilerimizin istek ve talepleri doğrultusunda gerek programlı gerekse de kendiliğinden gerçekleşmekte olup, üreten Bolu’muzun üreten çiftçilerimizin maksimum düzeyde faydalanmalarını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim