Göynük’de etkili olan sağanak ve dolu sele neden oldu.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, yaptığı açıklamada, ilçede pazartesi günü etkili olan sağanak yağışla birlikte meydana gelen selin yaralarını sarmaya çalışırken bugün etkili olan sağanak nedeniyle yeniden sel meydana geldiğini belirtti.

İlçede Pazartesi günü etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle tepelerde bulunan gevşek toprağın ilçe merkezine indiğini söyleyen Kazan, "Aniden bastıran şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle sel oluştu. Göynük dere içinde olmasından dolayı tepelerde bulunan topraklar ilçe merkezine indi. Bu nedenle tüm tahliye boruları tıkandı. İlçe merkezine inen suyun tahliye edilememesinden dolayı sel yaşandı." dedi.

Kazan, pazartesi günü meydana gelen selin yaralarını sardıklarını dile getirerek, "Fakat bugün de sağanak etkili oluyor. Bu nedenle yeniden sel meydana geldi. Ekiplerimiz tahliye kanallarının temizlenmesi ve selin engellenmesi adına 24 saat esasına göre çalışma yapıyor." şeklinde konuştu.

Meydana gelen selden Sofuali ve Çeşme mahallelerinin etkilendiğini de sözlerine ekleyen Kazan, "Bu sel derelerin taşması sonucu meydana gelmedi. Derelerimiz ıslahını yaptığımız için bu yönde bir sıkıntı yok. Tek sorun tepelerde biriken toprakların yoğun yağmur suyu ile birlikte ilçeye inmesi. Temizlik çalışmaları devam ediyor." dedi.

Editör: TE Bilisim