Bolu’nun Gerede ilçesinde 7 ev hanımı güçlerini birleştirerek Kadın Kooperatifi kurdu. İlimizde kurulan ilk Kadın Kooperatifi olma özelliğine sahip S.S. Gerede Hünerli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bolu Ticaret İl Müdürlüğü’nün kuruluş izni ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odasında Ticaret Siciline tescili sonrası faaliyetine başladı. 

Haber: Aslı Akış

Üretimin içinde yer almak, üretimi ekonomiye döndürmek ve bundan da bir katma değer elde edip hem kendilerine, hem ilçeye katkı sağlamak için hünerli eller bir araya geldi. Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi iş birliği protokolü kapsamında yapılan çalışmalar sonucu üyelerinin tamamının kadınlardan oluşan ilimizin kadın kooperatifi olan “Hünerli Eller Kooperatifi” kurularak faaliyetlerine başladı.

Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi iş birliği protokolü kapsamında yapılan çalışmalar sonucu kurulan ve kadın dayanışmasına güzel bir örnek oluşturan Gerede Hünerli Eller Kadın Kooperatifini, üretim ve satışın yapıldığı işyerinde,  Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi, Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, İl Müdür Yrd. Timuçin Erem, Bolu Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Şen, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı ve Gerede İlçe Tarım Müdürü Mutlu Yıldız ziyarette bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette, Kooperatifin üretim ve çalışmaları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, üretim ve istihdamı genişletmek adına yapılabilecekler tespit edilip değerlendirmeler yapıldı.

“AMACIMIZ AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK”   

S.S. Gerede Hünerli Eller Kadın Kooperatifi Başkanı Nedret Başdemir; aile ekonomilerine katlı sağlamak amacıyla 7 ev hanımı olarak bir araya geldiklerini belirterek; “Aile ekonomimize katkı sağlamak amacıyla 7 ev hanımı olarak bir araya geldik. Gerede ilçemize nasıl katkı sağlarız, neler üretebiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Gıda ürünleri üretimi üzerine kurulmuş bir Kooperatifiz.  Ürünlerimizde katkı maddesi yoktur.  El yapımı doğal ürünlerdir. Kooperatifimizde; Tereyağlı Ev Baklavası, Su Böreği, Gerede’nin unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzeti Cevizli ve tereyağlı Kömeç, Gerede’nin Meşhur Etli Makarnası, Kurabiye çeşitleri, İçli Köfte ve Tereyağlı Gözleme üretimini yapmaktayız. Sipariş ve Kilo ile satışımız olduğu gibi, Müşterilerimizin bu lezzetleri yerinde tadabilmeleri için de salonumuz mevcuttur.

Kooperatifimizin kurulması aşamasında bizleri teşvik eden ve desteklerini esirgemeyen başta Gerede Ticaret ve Sanayi Odamıza, Bolu Ticaret İl Müdürlüğüne, Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, Bolu Tarım İl Müdürlüğüne ve Gerede Belediyesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim