Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla Kadın Kooperatifleri Batı Karadeniz Buluşması toplantısı, vali, milletvekili ile kadın kooperatiflerinin başkanlarının toplantıya çevrimiçi bağlanıp çalışmaları hakkında bilgi vermesiyle başladı. VKS üzerinden Bartın, Bolu, Çorum, Düzce, Karabük, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Zonguldak İllerinin valileri ile eşlerinin, milletvekillerinin, Kadın Kooperatifleri Başkanlarının ve ilgili müdürlerin katıldığı toplantıda Batı Karadeniz illerinin kadın kooperatifleri değerlendirildi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler iş Müdürü Bekir Koçyiğit, Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi, Ss Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emine Dönme Özdoğan;  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlığında düzenlenen ve Batı Karadeniz illerini kapsayan “Kadın Kooperatifleri Batı Karadeniz Bölge Buluşma Toplantısı”na VKS üzerinden katıldılar.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un konuşmada, kadın kooperatiflerinin beşinci buluşmasını gerçekleştirdiklerini anımsatarak, Karadeniz kadının Milli Mücadele'de verdiği özverili mücadeleyi unutmadıklarını, kadınıyla erkeğiyle ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çaba göstereceklerini dile getirdi.

Ülkenin yükselmesi için kadın kooperatifleri aracılığıyla özverili ve güçlü bir irade gösterileceğine inancının tam olduğuna işaret eden Bakan Selçuk, "Karadeniz'de kendi ihtiyaçlarını karşılayan, üreten, helal rızık peşinde koşan, alın teriyle nice başarı hikayeleri yazan bir çok kadınımız var. Biz aslında bu konuşmalarla bu başarı hikayelerinin daha görünür hale gelmesini, daha tanınır olmasını ve gelecek kuşaklara rol model olmasını istiyoruz." dedi.

Kooperatifçilerin birlikten güç doğacağının en güzel işareti olduğunu söyleyen Selçuk; "Emeğimizi, güçlerimizi birleştirirsek ortak potansiyelimizi daha yüksek bir çıtaya ulaştıracağımıza inanıyoruz. Kadınlar toplumuzun yarısı, dünyamızın yarısı, dolayısıyla ailelerinizin temel direkleri. Güçlü kadın aynı zamanda güçlü aile demek. Güçlü aile de güçlü Türkiye demek. Kadınlarımız ne kadar özgüvenli ne kadar güçlü olursa inşallah o derece de ailelerimiz, çocuklarımız ve ülkemiz de güçlü olacak."

Bakan Selçuk, kadınların iş ve aile hayatındaki dengeyi sağlamasının önemine vurgu yaparak, kadınların hem ailelerine hem de çalışma hayatına sahip çıkabilmelerinin önemli olduğunu aktardı.

Bu kapsamda kooperatifçiliğin iyi bir model oluşturduğuna işaret eden Selçuk, kendilerinin de bakanlık olarak sağladıkları desteklerle kadınların yanında olmaya çalıştıklarını ifade etti.

"ANADOLU KADINI HER DAİM ÜRETİYOR"

Selçuk, Anadolu kadınının çalışkan olduğunu belirterek, "Anadolu kadını her daim üretiyor, evinde, tarlasında, işyerinde üretiyor. Ama bunları evrensel pazarlara ulaştıramıyoruz neden marka yapamıyoruz bunu konuşmamız gerekiyor." diye konuştu.

Bakanlık olarak kooperatiflerin ekonomik değerinin dışında oluşturduğu sosyal değerlere de önem verdiklerini vurgulayan Selçuk, kooperatifçiliğin kadınların birbirine olan güvenini artırarak komşuluk ilişkilerini imece kültürünü tekrar canlandırdığını söyledi.

“KOOPERATİFLERİMİZ ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR”

Bolu Valisi ise; “Kooperatiflerimiz, ailenin temeli olan kadınlarımızın sosyal hayata aktif katılımlarının sağlanmasında önemli bir yere sahiptir. Kadın işgücünün artması ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlar, aynı zamanda bu durum devletlerin gelişmişliğinin de bir göstergesidir. Anadolu kadını mahirdir, zevk sahibidir. Estetiği bilir, hayatı gergef gibi dokur. Bu özelliğinin temelinde Ahi Evran’ın ve O’nun değerli eşi, Bacıyân-ı Rûm’un ilk kurucusu ve başkanı muhterem Fatma anamız ile Onların prensip ve öğretileri vardır" dedi.

Editör: TE Bilisim