AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner beraberinde, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bayrak, İl Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Aygül Yıldırım Uzun ile Yukarı Çarşı esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

İl Başkanı Suat Güner, Yukarı Çarşı’nın herkesin ortak değeri vurgusu yaparak Başkan Özcan’a da çağrıda bulundu ve  “Yukarı Çarşı hepimizin, yukarı çarşıya hep birlikte sahip çıkalım. Mağduriyeti giderildim” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Yukarı Çarşı esnafı ile bir araya gelerek buradaki vatandaşlarla sohbet eden AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, devam eden alt yapı ve üst yapı çalışmalarından mağduriyetler olduğunu söyledi.  Güner, birçok esnafın bir takım söylemlerini de paylaşarak planlamada ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşandığını dile getirdi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, yukarı çarşı esnafı ile hemhal olduklarını belirterek; “Onları iş yerlerinde ziyaret edip dertleri var mı hemhal olmaya çalıştık. Yapılan her şey iyi niyetle başladı bunda bir sıkıntı yok ama bu ziyaretimizi yaparken gördük ki; zaman mefhumu planlanmadan çalışmaların başladığını öğrendik” diye konuştu.

“YUKARI ÇARŞI ESNAFININ SERZENİŞLERİ VAR”

Güner, Yukarı Çarşı esnaflarının serzenişleri var diyerek örnekler sıraladı. Güner; Esnaf bir ablamızın, “Planlamada bir eksiklik var, zaman olarak sokak sokak planlansa ve bir sokaktaki işlem bitince diğer sokağa geçilse ve bitse” şeklinde söylemleri oldu.

Çay ocağı işleten bir arkadaşımız yaklaşık üç haftadır suyu bidonlarla kökez çeşmelerinden taşıdığını söyledi.

Terzi bir ablamız, “su olmadığı için tuvalete elimizde su bidonları ile gidiyoruz ve yaklaşık 6 haftadır bu böyle devam ediyor” gibi serzenişleri var.” şeklinde konuştu.

“YUKARI ÇARŞI BİZİM İÇİN KIYMETLİ

Yukarı Çarşı’nın şehrin merkezinde tarihi ve kültürü koruduğuna işaret eden Güner; “Tabi Yukarı Çarşı’da çalışmalar bittiğinde inşallah güzel bir şey ortaya çıkar. Konuyu çok fazla köpürttük. Yukarı Çarşı bizim için kıymetli. Yukarı Çarşı, tarihi, kültürel mirasımızı koruduğumuz bir alanımız şehrin merkezde. O yüzden biz de önemsiyoruz, yapılırken esansımızın fikri alında, onlar ile istişare edilse ve ona göre planlaması yapılsaydı daha doğru olacaktı diye düşünüyorum.  Ekiplerin mesai mefhumu gözetirken biraz sıkıntılı çalıştıklarından bahsetti esnafımız. Belki akşam çalışmaları yapılabilir dükkanlar kapatıldıktan sonra. Pandemiden kaynaklı kısıtlamaların olduğu dönemde yapılmalıydı belki bu çalışmalar. Nihayetinde planlama ciddi bir sıkıntı ve sorundan bahsediliyor” ifadelerini kullandı.

“GÜNER, BAŞKAN ÖZCAN’A ÇAĞRIDA BULUNDU”

Başkan Özcan’a çağrıda da bulunana Güner; “Sayın belediye başkanımız bu konuda biraz daha teknik ehliyete haiz. İnsanlardan bu konuda destek alarak burada bir kontrol sistemi kurup buranın başında kontrolör beklemesi talebi geliyor hemşerilerimizden. Bu konuda da bir çağrıda bulunmuş olalım. Yukarı çarşıdaki birçok vatandaşımızdan bu söylemler geldiğini için söylüyorum. Tanju Bey gelsin kendisine de bunları anlatalım istiyoruz ama kendisini göremiyoruz şeklinde yorumlar var. Yukarı Çarşı hepimizin, yukarı çarşıya hep birlikte sahip çıkalım. Mağduriyeti giderildim” dedi.

Editör: TE Bilisim