Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sırasında şüpheli görülen bir araçtan 9 papağan canlı bir şekilde ele geçirildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından TEM Otoyolu İstanbul – Ankara yolu üzerinde yapılan çalışmalar sırasında şüpheli bir araç durduruldu. Araçtan Güney Amerika Kıtasında yaşayan ve kaçak bir şekilde kafes içerisinde Türkiye’ye getirilen 9 papağan ele geçirildi. Yapılan çalışmalar sonrasında İl Emniyet Müdürlüğü bir basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan basın açıklaması şu şekilde, “Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, kaçakçılığın men ve takibine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılığın men ve takibine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 06.10.2020 günü saat:22.15 sıralarında TEM Otoyolu İstanbul-Ankara istikametinde seyir halinde bulunan 06.. ...plakalı otomobil, durumundan şüphe edilerek durdurulup arama yapılması sonucunda aracın içerisinde bulunan kafeslerde ele geçirilen ve Ülkemize yasa dışı yollardan geldiği anlaşılan Güney Amerika kıtasında yaşayan (9) adet canlı papağan ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen gümrük kaçağı canlı papağanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğüne teslim edilmiş olup, araçta bulunan S.D (21) ile Ş. Y. (36) hakkında canlı hayvan kaçakçılığından soruşturma başlatılmıştır.

Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmalarımız aralıksız devam ederken, vatandaşlarımızdan gelen öneri, şikâyet ve ihbarlar gecikmeksizin değerlendirmeye alınmaktadır.”

Editör: TE Bilisim