Doğa Aktivisti Güven İslamoğlu, Ayman Yaylası’na gelerek, taş ocağını istemeyen yöre halkının isteklerini ve düşüncelerini kayıt altına aldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Seben Taşlıyayla Göleti yakınındaki Ayman Yaylası’na ait olduğu belirtilen mera alanında, Devlet Su İşleri tarafından, ihtiyaç gerekçesiyle yapılmak istenen taş ocağını durdurmaya yönelik girişimler büyümeye devam ediyor. Projenin iptali için imza kampanyası başlatan yayla halkına, doğa ve çevre programları yapımcısı Doğa Aktivisti Güven İslamoğlu da destek verdi.

“YAYLAMIZIN GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Bölgeye giderek bir program yapan Aktivist İslamoğlu; yöre halkının yaşayışını, isteklerini, beklentilerini kayıt altına aldı. İslamoğlu’na röportaj veren bir teyze, “Biz yaylamızın gitmesini istemiyoruz. Acıyoruz, çocukluğumuz yaylada geçtiği için çok acıyoruz” diyerek, çocuklarının ve yakınlarının yaylada mezarı olduğunu belirtti.

“YAYLACILAR KATLİAMI DURDURDU”

Sosyal medya hesabından, taş ocağı için kesilen ağaçları ve yayla halkını paylaşan İslamoğlu, “Bolu Aymana Yaylası'nda taş ocağı için 2,500 ağacı kesmek iste. Marmaris yangını olunca dur. İş soğuyunca,20 hızarla gir ağaçları yok et. Sesi duyan yaylacılar koştu katliamı durdurdu.150 ağaç gitti. Mahkeme sonucu bekleniyor” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim