Haber: Servet Gökçek

Törene; AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Baro Başkanı Sabri Erhendekçi, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Sağlık İl Müdürü Muhammed Emin Demirkol, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti Eski İl Başkanı Mehmet Emin Güz, Eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Eski Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Boluspor Kulüp Başkanı Abdullah Abat, AK Parti Bolu Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı ve pek çok davetli katıldı.

“MESLEĞİMİZİN KUTSALLIĞI, SAVUNMA HAKKININ KUTSALLIĞINDAN KAYNAKLI”

Törende konuşan Bolu Barosu Başkanı Sabri Erhendekçi, mesleğin sonuna geldiğini aktararak, “Genç meslektaşlarımız Ali Furkan Güz ve Aydın Mert Özdoğan’ın ortaklıklarına ait büroyu açmak için buradayız. Değerli kardeşlerimizden ikisi de ikinci kuşak. Sevgili ve değerli Bolu Milletvekilimiz Arzu Aydın’ın ve mesleğimizi bırakarak noterliğe terfi etmiş olan Mehmet Emin Güz kardeşimizin çocukları. Avukatlar olarak çoğalıyoruz. Zaten baro olarak da gücümüzü çokluğumuzdan, engel fikirlerimizden, bilgimizden birbirimize olan saygımızdan ve tahammülümüzden alıyoruz. Çokluk bize güç katıyor. Arkadaşlarımızın da aramıza katılmasından mutluluk duyuyoruz. Bizler artık mesleğimizin sonuna doğru geliyoruz. Yeni meslektaşlarımız gencecik arkadaşlarımız engin bilgileriyle aramıza katılıyorlar. Avukatlık mesleği bilindiği üzere yargının 3 erkinden biri olan savunma ayağını oluşturuyor. Savunma kutsaldır. Bundan en ufak bir şüphemiz yok. Mesleğimizin kutsallığı da bu savunma hakkının kutsallığından kaynaklanıyor. Mesleğimizin her gün her an hepimize lazım olacağını belirtmeden geçemeyeceğim. Savunmanın en kutsal hak olması sebebiyle savunma mesleğine mensup olan kişiler hukukun üstünlüğü yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, insan hakları, adalet günümüzde kadın hakları, çevre duyarlılık konularında da söz sahibidirler. Hukukçuların konuşması lazım. Toplumda hukukçular konuşmazsa kimse konuşamaz. Avukatın olmadığı yerde adalet olmaz. Genç kardeşlerimizin ortak hukuk bürolarının daim olmasını bu devamlılık içinde gelirlerinin ve muhabbetlerinin en üst derecede olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“AVUKATLIK KUTSAL BİR MESLEK”

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, avukatlık mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, “Baro Başkanımız bizim meslek büyüğümüz. İlçeye her geldiğinde eli dolu gelen beraber hoş muhabbet ettiğimiz büyüğümüz. Hukukun gidesi adalet, ilahi hakkaniyettir. Avukatlarla ilgili hiç efendiler olmadığı gibi kölelerde olmayan hak savunucusudur. Bizim diyarımızda, bölgemizde, bu coğrafyada aslında hoş görü coğrafyası. Hak arayan, savunan zulme karşı daima asla diyen belki de modern dünyada avukatlık mesleği bunların uzantıları. Ben önce evlatlarımıza, Ali kardeşimize, Mert kardeşimize bereketli, bol güzel bir meslek yaşamı diliyorum. Allah gönüllerince güzel dava dosyaları verir. O birbirinden pırıl pırıl genç kardeşlerimizi görünce de bu ülkeye ilişkin bu millete bu coğrafyaya bu değerler için baktığımızda gerçekten avukatlık mesleği kutsal mesleklerden bir tanesi. 10 yıldır milletvekiliyim. Ondan öncede avukatlık yaptım. Eğer gerçekten bir davaya inanır, o hakkı savunursanız kendi iç dünyamızda da doğru bir şey yapmış oluruz. Onun için kardeşlerimize ömür boyu mutlu bereketli bir yaşam murad ediyorum” şeklinde konuştu.

“RABBİM UTANDIRMASIN”

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, ileride sıkıştıkları zaman kapılarını çalacaklarını ifade ederek, “Ali Furkan kardeşimiz ile Mert kardeşimiz inşallah bundan sonraki ticari hayatlarının başlangıcı. Rabbim hayırlı bereketli inşallah bir ticari hayat nasip etsin. Ticaret gerçekten zor. Ticaret zorlaştıkça avukatlarımızın işleri de galiba biraz daha kolaylaşıyor. Ticaretle uğraşan biri olarak ben o açıdan da bakıyorum. İnşallah biz sıkıştığımız zaman kapılarını çalacağımızı düşündüğümüz için adaletle yargılanmayan bir gün mutlaka herkesin ihtiyacı oluyor. İnşallah bu minvalde hayatlarını da ticaretlerini de mesleklerini de icra etsinler. Kendilerine hayırlı uğurlu olsun. Rabbim utandırmasın inşallah” dedi.

Konuşmaların ardından, protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim