Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “2019 yılı Mezuniyet Sergisi” açıldı. Sergide, mezun olan öğrencilerin yaptığı 47 resim ve 65 seramik eser sergilendi.

Haber: Ömer Çetinaslan

 Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bu yıl sonunda mezun olacak öğrencilerin, yıl içerisinde yaptıkları eserlerin sergilendiği “2019 yılı Mezuniyet Sergisi” açıldı.

Öğrencilerin yaptığı 47 resim ve 65 seramik eserin yer aldığı sergiye BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin katıldı.

Sergi açılışı öncesinde konuşan BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz, Güzel Sanatlar Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Yavuz, “Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde, Geleneksel Türk Sanatları, Grafik, Müzik, Resim, Seramik ve Çizgi Film Animasyon bölümleri bulunmaktadır. Ancak bu bilimlerin bir kısmında akademik kadro oluşturulamadığı için henüz bu bölümlere öğrenci alınmamıştır. Hedefimiz, diğer bölümlere de en kısa sürede öğrenci alımını sağlamaktır.

 “BAŞARILAR DOLU BİR SANAT YAŞAMI DİLİYORUM”

Bugün burada sergilenen eserler, Resim Bölümü ve Seramik Bölümü öğrencilerinin dönem içerisinde yapmış oldukları çalışmalar içinden seçilmiştir. Sergilenen eserler, tuval üzerine yapılmış 47 resim ve ‘elle şekillendirme tekniği’ ile yapılmış, farklı ölçülerde 65 seramik eserden oluşmaktadır. Her biri farklı duygu ve düşünce ürünü olan bu eserleri yapan kıymetli öğrencilerimizi kutluyor, başarılar dolu bir sanat yaşamı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından sergiyi gezen katılımcılar, öğrencilerin eserleri ile fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilisim