Bolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen yılsonu sergisinde, resim bölümü öğrencilerinin eserleri sergilenirken, müzik bölümü öğrencileri de küçük bir dinleti sundu.

 Haber: Oğuzhan Eke

Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde, Güzel Sanatlar Lisesi Yıl Sonu sergisi açıldı. İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okul Müdürü Kenan Öztürk’ün bulunduğu sergi açılışında, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Metin Cingöz, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar bulundu.

SERGİ TÖRENLE AÇILDI

Kurdele kesimiyle açılan sergiyi ziyaret eden katılımcılar eserleri incelerken, ressam öğrencilerden de bilgi aldı. Müzik bölümü öğrencileri ise sergi salonunda katılımcılara müzik dinletisi sundu.

"46 TANE ESERİMİZ VAR"

Çalışmalar ve etkinlik hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Bölümü Bölüm Başkanı Hatice Vural, “Bolu Güzel Sanatlar Lisesi, 1992 yılında açıldı ve 96 yılından itibaren mezun veriyor. Bu sene ki mezuniyet sergimiz 12’nci sınıfların, iki boyutlu sanat atölyesi dersinde yaptıkları eserlerden oluşuyor. Çalışmalarımız yalı boya eserler, 46 tane eserimiz var. Yine dışarıda da Güzel Sanatlar Lisesi şenliği yapıyoruz. Şenliğimize müzik ve resim bölümü olarak geldik. Resim bölümü olarak; pastel boya, sulu boya, karakalem, yağlı boya etkinliklerimiz var. Müzik bölümünde de enstrüman tanıtımı, kora çalışmalarımız, orkestra etkinliklerimiz bulunuyor” dedi.

ŞENLİKTE FARKLI ETKİNLİKLER YAPILDI

Lisesin yılsonu çalışmaları serginin haricinde sanat merkezinin önünde bulunan alanda düzenlenen şenlikle devam etti. Şenlik kapsamında stant kuran öğrenciler farklı teknikler kullanarak resim çizdi.

Alanda müzik bölümü öğrencileri de katılımcılara bilgiler verirken, müzik aletlerini kullanımı noktasında yardımcı oldu. Yine müzik bölümü öğrencileri tarafından alanda bulunan sahnede konser de verildi.

Ayrıca alanda öğrenciler tarafından, minik çocuklara kilden heykel yapım eğitimi verildi.

Editör: TE Bilisim