Bolu İl Müftülüğünün her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı programları kapsamında Enderun Usulü Teravih Namazları devam ediyor.

Bolu İl Müftülüğü’nün Hafızlık kurslarındaki öğrencilere yönelik organizasyonu ile İl Müftülüğü’ne bağlı Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu ve Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğrencileri gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde Sandallar Mahallesi Camii’nde Enderun Teravih Namazı kıldılar.

Namazdan sonra öğrencilerin ramazan coşkusunu daha iyi hissedebilmelerini sağlamak amacıyla cami bahçesinde Osmanlı geleneği olan Osmanlı Macunu ikram edildi ayrıca çocuklara meyve suyu ve çeşitli hediyeler verildi.

“ENDERUN TERAVİHİ HER GİTTİĞİMİZ CAMİDE COŞKUYLA KILINIYOR”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu; “Enderun Usulü Teravih, Osmanlı’dan beri gelenek haline gelen bir uygulama. Bizde Bolu’da bu uygulamayı devam ettirmeye çalışıyoruz. Alanında bilgili ve donanımlı din görevlileri tarafından icra edilen Enderun Teravihi her gittiğimiz camide coşkuyla kılınıyor. Biz İl Müftülüğü olarak öğrencilerimize eğitim ve öğretim verirken aynı zamanda değişik mekanlarda halkla bütünleşmelerini ve sosyalleşmelerine çok büyük önem veriyoruz.” Diye konuştu.

“PROGRAMLARA DEVAM EDECEĞİZ”

Tahiroğlu; “İl Müftülüğümüzün ramazan etkinlikleri çerçevesinde bu akşam öğrencilerimize bir sürpriz yaptık. Onları cemaatle birlikte enderun teravihi için getirdik. Namazdan sonrada çeşitli ikramlarda bulunduk. Çok güzel bir akşam oldu. Öğrencilerimiz ilk defa kıldıkları enderun teravihi’nden memnun olduklarını ve çok değişik duygular yaşadıklarını, büyüdükleri zaman bu akşamın kendilerinde farklı bir hatırası olacağını söylediler. İnşaallah bu tür programlara devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilisim