AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 5'inci yıl dönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 

Aydın açıklamasında FETÖ’nün milletin silahlarını millete doğrulttuklarını belirterek, “Hain darbe girişimi şeklinde başlayan ancak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ve milletimizin kararlı duruşuyla şanlı bir direnişe dönüşmüştür.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ AÇISINDAN CİDDİ BİR KAZANIM OLMUŞTUR”

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe kalkışması, bu tarihe kadar gerçekleşen darbe gerekçelerinin tamamen dışında, doğrudan iktidara yönelen bir görünüm arz etmekte diyen Arzu Aydın; “Ülkemiz 15 Temmuz’da topyekûn küresel bir meydan okuyuşla karsı karsıya kaldı. Barış̧, hoş̧ görü̈, kardeşlik, dinler arası diyalog gibi ağızlarında anlamını yitiren söylemlerle akılları sıra ilahi bir nizam kurmak için yola çıkanlar en sonunda milletin silahlarını millete doğrulttular. FETÖ, ülkenin tüm kaynaklarını denetimi altına almaya çalışmış̧ liyakate bağlı olmadan bu kaynakları kendi taraftarına dağıtma biçiminde bir sistem kurmaya çalıştı. Bugün Türkiye’nin en yakıcı sorunu etnik bölücülüğü amaçlayan PKK terörü̈ ve FETÖ eylemleridir. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi, Türkiye’nin küresel sisteme entegrasyonu sonucu uluslararası yükümlülüklerinin en üst düzeyde bulunduğu bir döneme denk geldi. 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü̈ sonrası milletimizin iradesine sahip çıkma isteği, azmi ve kararlığı ile ciddi bir çoğunlukla sivil toplum kurulusunun darbeye karşı bildiri yayınlaması ve darbe girişimini protesto etmesi Türkiye’de demokrasi açısından ciddi bir kazanım olmuştur. Türkiye’de ilerleyen demokrasi anlayışı ve kültürü̈ 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında etkin bir gücü̈ olduğu görülmektedir. O kara geceden bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere bütün kamu kuruluşlarımız tekraren gözden geçirilerek Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin de getirmiş̧ olduğu kazanımlarla daha etkin, hızlı ve yerinde kararlar alan devletimiz, asırlardır gelen kudretini ve ebet müddet anlayışını hakim kılmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

“TİYATRO DEDİKLERİNE ŞAHİT OLUYORUZ”

Hain darbe girişimi şeklinde başlayan ancak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ve milletimizin kararlı duruşuyla şanlı bir direnişe dönüşen o günün 5. Yıl dönümündeyiz diyen Aydın; “ancak maalesef üzülerek ve tiksinerek başta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olmak üzere; terör örgütünün maşasını tutanlardan, basın-yayın organlarından, yurtdışı bağlantılı gerçek veya sahte sosyal medya hesaplarından tiyatro dediklerine şahit oluyoruz.

Bu şekilde manipüle etmeye çalışanlar, elini vicdanına koymalı. Yıllardır ordunun içinde yer almış̧ ve statü̈ olarak yüksek mevkilere gelmiş̧ yüzlerce rütbeli asker sadece Erdoğan Başkan olabilsin diye hem polisi hem vatandaşları şehit edecek, kendilerini vatan haini ilan ettirecek, hapse girdirecek, bir oyuna gönüllü̈ olacaklar öyle mi? Üstelik sadece kendilerini değil çocuklarını, ailelerini de yakacaklar öyle mi? Günler öncesinden Amerika’nın bağrına bastığı alaylı FETÖ’cülerin “yatakta basacaklar, şafakta asacaklar” diyerek bangır bangır darbenin gelişini haber vermelerini ne ile açıklayacaklar? İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in Yurtta Sulh Konseyi söylemi de tesadüf öyle mi? O kanlı gecede Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı şuan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız olan Sn. Mustafa Varank’ın abisi İlhan Varank, Ak Parti’mizin tanıtım işleri ile ilgilenen Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok şehit edildi. Tiyatroda tiyatrocu gerçekten ölmez. Bu manipülasyonlara karşı milletimizin engin feraseti bu güne kadar geçit vermedi, bundan sonra da Allah’ın izniyle geçit vermeyecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim