Bolu’da adliye personelleri tarafından Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun kararnamesiyle tayini çıkan hakim ve savcılar için veda yemeği düzenlendi.

HABER: ASLI AKIŞ

Hampton by Hilton düzenlenen veda yemeğine Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Özalp, Baro Başkanı Sabri Erhendekçi, hakimler, savcılar, adliye personelleri katıldı.

“TATLI DİLLİ, GÜLER YÜZLÜ, BİRBİRİMİZİ HİÇ KIRMADAN GAYET GÜZEL ANLAŞTIK”    

Veda yemeğinde konuşan, Baro Başkanı Sabri Erhendekçi; “Hakim ve savcılarımızla mesai yaparken, tatlı dilli, güler yüzlü, birbirimizi hiç kırmadan gayet güzel anlaştık. Maalesef bu mesleğin kötü tarafı tam alışmış birbirimiz ile kaynaşmışken tayinler oluyor birileri mecburen aramızdan ayrılıyor. O bakımdan bu güler yüz tatlı dili devam ettirmek suretiyle gelenlerle de kaynaşalım. Bu vesile ile giden hakim ve savcı arkadaşlarımızın yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum” dedi.

“BİZDEN SİZE KALACAK EN İYİ MİRAS UMARIM SAMİMİYETİ, ARKADAŞLIĞI DEVAM ETTİRMEK OLUR”

Bolu Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Özalp, ise hem duygulandı hem duygulandırdı. Özalp, helallik istedi hakkını da helal ederek; “2017 yılında askeri yargı kararnamesi ile Bolu Adalet ailesine katıldım. Bolu’da göreve başladığımda ilk defa mesleğe başlamış kadar heyecanlıydım. Eski adliyenin samimi ortamını bu günlere getirmeye çalıştık. Bizden size kalacak en iyi miras umarım bu samimiyeti, arkadaşlığı devam ettirmek olur.

“ÜZERİMDE HERKESİN ARKADAŞLIK EMEĞİ VAR”

Sadece hakimlik yapmaya geldiğim bir yerde aklımda hayalimde olmayan Adalet komisyonu başkanı oldum. Salondaki herkesin üzerimde arkadaşlık emeği var, çok teşekkür ediyorum. Müthiş çalışan bir kaleme sahiptim gerek komisyon başkanlığında gerek ağır ceza başkanlığında çok kibar avukatlar sahiptik. Bir gün olsun kalbimizi kırmadılar, teşekkür ediyorum. Dost, arkadaş, abi Turgut başkanım benim her zaman yanımda oldu. Sayın başsavcımda da teşekkür ediyorum. Çok zor bir konuşma çünkü hiç yaşamadığım duyguları yaşadım, çok mutlu oldum burada. Giderken de mutlu gidiyorum ailemin yanına. Ancak buradaki bu güzel insanları sizin hepinizi bırakmaktan dolayı üzüntülüyüm hepiniz saygılarımı sunuyorum. Hakkınızı helal edin, benden yana helal olsun” ifadelerini kullandı.

“BOLU’DA EDİNİLEN BİLGİ VE TECRÜBELERLE DAHA BAŞARILI OLACAKLAR”

Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu’da adalete hizmet eden meslektaşlarının gittikleri görev yerlerinde daha başarılı olacaklarına işaret ederek; “Hâkim; adil, bilge, iyi kavrayışlı, doğru ve güvenilir, kararlı, itibar edilir olmalıdır diye tanımlanıyor. Pek çoğu daha meslek hayatının başında olmasına karşın,  bu vasıflara sahip olma yolunda önemli yol kat ettiklerini gözlemlediğim Devlet’imize ve milletimize sadakatleri ile bağlı, Bolu ilinde adalete hizmet eden değerli meslektaşlarımız. Burada edindiğimiz bilgi ve tecrübelerle birlikte, yeni görev yerlerinde daha da başarılı olacaklarına inanıyorum.” dedi.

“DESTEĞİNİ ESİRGEMEYENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

2017 yılından bu yana Bolu İdare Mahkemesi başkanlığını yürüten Turgut Delal, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Turgut Delal; “Bolu İdare Mahkemesi Başkanlığı benim kaderimmiş ve bu kaderin tecellisi olarak 2017 yılında Bolu İdare Mahkemesi Kurucu Mahkemesi olarak atandım.  Bolu İdare Mahkemesi Başkanı olarak atanmamı takdir eden Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeleri ile burada görev yaptığı süre boyunca desteklerini esirgemeyen, başta Kenan İpek Bakanım ve Bolu’muzun yetiştirdiği en önemli hukukçulardan bir önceki dönem HSK Başkanvekilimiz Mehmet Yılmaz Başkanım olmak üzere, emeği ve desteği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“BİZE TEVDİ EDİLEN GÖREV NE OLURSA ALDIĞIMIZ BAYRAĞI BİR ADIM ÖTEYE GÖTÜRMEK AMACIMIZ”

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, hayatı boyunda inandığı bir paylaşımı yaparak; “Bize tevdi edilen görev ne olursa, gittiğimiz yer neresi olursa olsun; aldığımız bayrağı bir adım öteye götürebiliyorsak en güzel şekilde teslim etmek oldu. Bolu’ya gelirken de açıkçası bu düşünceyle, inançla geldim. Belki birçok insanın çalışmadığı yerlerde çalıştım ama bundan hiçbir zaman üzüntü duymadım. Hepsine isteyerek gittim. İyi ki de gitmişim dedim görev süremin sonunda. Çok güzel dostluklar, arkadaşlıklar edindim. Oralara elimden geldiği kadar hizmet etmeye çalıştım. Bu görev yerlerime sonra bir şekilde uğramak nasip oldu. Uğradığımda halktan, çalıştığım insanlarda karşılığını gördüm. Ülkemizin her tarafı gerçekten bu değerlere layık, güzel şehirlerle dolu.” diye konuştu.

“AMACIMIZ PLANLAMAMIZ BİRAZ DAHA KALMAK YÖNÜNDEYDİ”

2 yıldır Bolu’da Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Bektaş, kimseye dair bir kırgınlığı olmadığının altını çizerek; “Tabii ki amacımız ya da planlamamız, öngörümüz böyle değildi biraz daha kalmaktı. Bu meslekte maalesef bunlar oluyor. Bu anlamda hiçbir kırgınlığım, tereddüttüm yok. Bizleri Çorum’a atayan değerli HSYK üyelerine, Başkanına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çorum’da da diğer görev yerlerimizde yaptığımız gibi en iyi hizmeti nasıl sunabiliriz, nasıl çalışabiliriz onun peşinde düşeceğiz.  Bolu’da geldiğim 2 yılın 1 yılı pandemiyle geçti. Çok fazla bir etkinliğimiz, programımız olamadı.” dedi.

“BOLU TARİHİNİN EN YÜKSEK YÜZDELERİYLE KAPATTIK 2 YILI”

Ahmet Bektaş, Başsavcılık ve idari anlamda Bolu adliyesinde yapılan işler hakkında bilgi vererek; “Başsavcılık işi alanındaki en önemli görevimiz olan soruşturma, vatandaşın hakkının, hukukunun tesisi anlamında çok güzel, iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Tüm bürolarımızı gerçekten tertemiz teslim ettiğimizi söyleyebilirim. Burada tüm Cumhuriyet Savcısı Kalem Personeli arkadaşlarımızın büyük emeği var. Bolu tarihinin en yüksek yüzdeleriyle kapattık 2 yılı. Tekrardan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İdari anlamda yapılmasını istediğimiz bir takım uygulamalara girdik. Lojman işine girdik. Aslında bitirmeyi çok istiyordum. Kısmet olmadı ama son aşamaya getirdiğimizi söyleyebilirim. Onun da gerçekten ne kadar önemli olduğunu tayin döneminde hepimiz yaşıyoruz. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımız son noktayı koyarak bu işi bitirecekler. Okul projemiz vardı onu da bitirdik ama maalesef finansman konusunda sıkıntılar oldu. 2023 yılında sözünü almıştık. O konuda da içimin rahat olduğunu söyleyebilirim.” İfadelerini kullandı.

“SÜREKLİ HALKLA İÇ İÇE, HALKTAN BİRİSİ OLMAYA ÇALIŞTIM”

Kişilik olarak çalıştığı her yerde hiçbir zaman mevkiinin, bulunduğu yerin esiri olmadığını da vurgulayan Bektaş; “Sürekli halkla iç içe, halktan birisi olmaya çalıştım. Bu tüm görev yerlerinde bu şekilde oldu. Bolu’da da bunu yapmaya çalıştım. Hiçbir zaman hiç kimseyi bekletmedim. Randevu taleplerini hiç geri çevirmedim. Kendi özel hayatımda da sıradan insanlarla tabi ki konumumuzun ve mesleğimizin bulunduğu konumu ve onurunu ayaklar altına almaksızın. O seviyeyi koruyarak böyle davranmaya çalıştım. Bolu halkından çok memnundum. Bu yüzden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görev süremiz kısa sürmüş olsa da bu işin parçası. Ama biz Bolu’yu unutmayacağız. İnşallah yine geleceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

“BOLU AİLEM VE BENİM İÇİN DEĞERLİ VE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Gecede bir konuşmada Bolu cumhuriyet savcıyken, Diyarbakır Cumhuriyet savcılığına atanan Selahattin Halefoğlu, hayatlarında önemli bir yere sahip Bolu’dan ayrılacak olmanın verdiği hüzünden bahsederek; “Uzun süre Bolu’da çalıştım, 5 yıl… Meslek hayatımdaki en uzu süreydi. Bolu Adliyesindeki 5 yıllık görev sürem doldu, yargı camiasına hizmetlerime Diyarbakır Adliyesinde devam edeceğim. Bolu ili ben ve ailem için değerli ve önemli bir yere sahip. Oğlumuz Cihangir, Bolu’da ilk adımlarını attı. Kızımız Zehra Ada, Bolu’da doğdu, kucağımıza aldık. Bu yüzden Bolu’nun bizde önemi ve yeri farklı olacaktır, belki ilerleyen yıllarda biz olmasak bile çocuklarımız, torunlarımıza bunlardan bahsedecektir, çünkü onların çocuklukları burada geçti.” şeklinde konuştu.

“BOLU VE BOLU ADALET AİLESİNDEN AYRILMANIN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUM”

Halefoğlu, Bolu’da olmaktan ve Bolu halkına hizmet etmekten her zaman mutluluk duyduğunu da ifade ederek; “Bolu’dan ve Bolu Adalet ailesinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Elimden geldiğince, aklım erdiğince adil olmaya çalıştım, doğru şekilde karar vermeye gayret gösterdim. Bolu Adliyesinin güzel çalışma ortamından dolayı Cumhuriyet Başsavcıma, Komisyon Başkanıma, İdare Mahkemesi Başkanıma, tüm hâkim ve cumhuriyet savcısı meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Her türlü zorlukta sevgisini hissettiğim, zorlukları birlikte aştığım sevgili eşim Nazan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından tayini çıkan tayini çıkan hâkim ve savcılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: TE Bilisim