İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Öztürk, üniversiteye hazırlık kurslarının geleceğe bir yatırım olduğunu belirterek, “Kar amacı kesinlikle yok hatta devlet zarar etmez, öğrenci yetiştiriyor. Öğrenci yetiştiriyoruz, çok kar ediyoruz” dedi.

Özel Haber: Servet Gökçek – Oğuzhan Eke

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde barındırdığı 3 bin civarındaki kursla Bolulu vatandaşlara hizmet veriyor. Aşçılıktan, dikişe; resimden, müziğe birçok alanda kurs veren kurum, aynı zamanda üniversiteye hazırlanan öğrenciler için de üniversiteye hazırlık eğitimleri veriliyor.

Kurs kapsamında haftada 3 gün ders gören öğrenciler, alanlarıyla ilgili tüm dersleri alabiliyor. Her hafta cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilen sınavlarla kendilerini deneme imkânı buluyorlar. Öğrencilerin üniversiteye hazırlık süreci ekimin ilk haftasından, haziranın ikinci haftasına kadar sürüyor.

“TOPLAMDA 400’E YAKLAŞTI SAYI”

Kursa yönelik detaylı bilgiyi İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kenan Öztürk verdi. Bu sene kayıt sayısının 400’e yaklaştığını açıklayan Öztürk, “Geçen sene ve ondan önceki kayıt sayılarımız düşmüştü pandemi nedeniyle ama bu sene kayıtlarımız beklediğimizden daha fazla oldu. 320 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Kayıt süresini kaçırıp da yedek listeye giren 50 öğrencimiz daha var. Toplamda 400’e yaklaştı sayı” dedi.

“52 ADET DENEME SINAVI YAPIYORUZ”

Öğrencilere farklı soru tipleri sunduklarını belirten Öztürk, “Öğrencilerimize, Bolu’da görev yapan okullarda çalışan kıymetli hocalarımızın eşliğinde, yaprak testleriyle, deneme sınavlarıyla sıkı bir üniversite hazırlığı bekliyor. 52 adet deneme sınavı yapıyoruz. Bunların bir kısmı Türkiye geneli ve hatırı sayılır deneme sınavları. Tüm derslerde olabildiğince daha çok kaynakla öğrencimizin karşısına çıkıyoruz. Tüm yaprak testleri önüne koyuyoruz. Karşılaşabileceği tüm soru tipleriyle öğrencilerimizi karşılaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İNSANIMIZA HİZMET SUNUYORUZ”

Kursun tek kârının, gelecek için yetişen öğrenciler olduğunu belirten Öztürk, “Biz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla devletimizin tüm imkânlarını öğrencilerimize sunuyoruz. İki dönem için, dönem başına 400 TL ödeyen öğrenci tüm deneme sınavları, yaprak testler ve imkân bulunduğunda test kitaplarına kadar tüm imkânlara kavuşmuş oluyor. Buda sadece maliyeti. Kar amacı kesinlikle yok hatta devlet zarar etmez, öğrenci yetiştiriyor. Kar gözüyle bakarsak öğrenci yetiştiriyoruz, çok kar ediyoruz ama parasal konularda biz kar etmekten ziyade insanımıza hizmet sunuyoruz” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTEYE EN İYİ HAZIRLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ OLDUK”

Kursta eğitim alan öğrencilerin başarısına da değinen Öztürk, “Bu yıl 10 öğrencimiz Tıp fakültesini kazandı. 3 Diş Hekimliğine giden öğrencimiz var. Ebelik ve Hemşireliğe giden 3 öğrencimiz, 11 Mühendislik, 10 Eğitim Fakültesi, 13 Psikolojik Danışma ve Rehberlik, 12 Veterinerlik ve 44 diğer bölümler olmak üzere yaklaşık olarak kursumuzda ders gören 180 öğrenciden 120 tanesi üniversiteye yerleşti. Hem de iyi bölümlere yerleşti. Biz bu işe 2016-2017 yılı eğitim-öğretim yılı itibariyle başlamıştık. 2020 yılı bizim en parlak dönemimiz. 19 Tıp, 15 Hukuk, 4 Diş Hekimliği, 28 Mühendislik, 23 Eğitim Fakültesi, 85 diğer fakülteler olmak üzere toplamda 200 öğrencimizden 187 tanesi çok çok iyi yerlere yerleşmişlerdi. O yıl biz Halk Eğitimler içinde üniversiteye en iyi hazırlayan Halk Eğitim Merkezi olduk” şeklinde konuştu.

“VELİLER DE ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE SINAVA GİRİP ÇIKACAK”

Üniversiteye hazırlık sürecinde ailenin önemine vurgu yapan Öztürk, şu açıklamaları yaptı:

“Aslında sınav tek başına hazırlanan bir olgu değil. Bütün herkesin bu hazırlığa katılması gerekiyor. Öncelikle öğrenci yüreğini ortaya koyacak. Zamanını ortaya koyacak. Kaliteli öğretmenlerimiz onlara eşlik ediyorlar. Veliler de öğrencilerle birlikte sınava girip çıkacaklar. Öğrencilerle birlikte hazırlanacaklar. Ben öğrencilerden ziyade velilerimize bir mesaj vermek istiyorum. Eğer çocuklarınız sınava hazırlanıyorsa onlarla o sınava girip çıkacaklar. Eğer öğrencimiz Cumartesi, Pazar deneme sınavı çözüyor, bir yere gitmemişse ailede onunla birlikte o deneme sınavını bekleyecek. Bir yere gitmeyecek. Bu gücü arkasına alan öğrencilerimiz başarıya ulaşıyorlar. Tabi işin özünde çalışmak var. Çok çalışacaklar. Bizim insanımız çalışmayı sever. Eğitime öğretime önem verir. Bizim en büyük avantajımız öğrencilerimiz ve velilerimiz. Öğrencilerimiz çalışıyorlar, gayret gösteriyorlar. Öğretmenlerimiz yol gösteriyorlar. Bizde zemin hazırlıyoruz. Onlarda sonuca ulaşıyorlar.”

Editör: TE Bilisim