Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun 2018-2019 yılsonu sergisinin açılışı yapıldı.

Türkiye’nin en büyük 5’inci Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi olma özelliği taşıyan serginin açılışına Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“STANTLARIMIZDA HAKİKATEN SANATIN ÖZÜNÜ VE ESASINI GÖRÜRSÜNÜZ”

Düzenlenen açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Yılsonu sergisi açılışı öncesinde konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Yıllardır Halk Eğitim Merkezilerinin açılışını yaparız, destekleriz, onlarla birlikte çalışırız, burada da beraber olmaya gayret ettik. Halk Eğitim Merkezi sergilerinde hakikaten sanatın özünü ve esasını görürüz” dedi.

“ESAS İTİBARİYLE TOPLUMUN MANEVİ MİMARLARI ANALARIMIZDIR”

Türk Milletinin sanat algısının çok yüksek bir millet olduğunun altını çizen Vali Ümit, “Atatürk’ün ifadesiyle, “Türk milleti sanat karakteri en yüksek olan milletlerden bir tanesidir. Sanatı hayat haline getirmiş bir millettir” Esas itibariyle toplumun manevi mimarları analarımızdır. Elbette beylerin de bir katkısı var ama toplumumuzu dizayn eden, toplumumuza şekil veren hanımefendilerdir. Ben bu sebeple hanımefendileri bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Geleceğimizin mimarı annelerden, zanaat konusunda gösterdikleri gayreti ve başarıyı çocuklarımızın kadına karşı şiddet başta olmak üzere her türlü şiddet eylemlerinden uzak yetişmelerinde de göstermelerini umut ediyorum” şeklinde konuştu.

 “ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZE ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUM”

Konuşmasının devamında bu hafta sonu üniversiteye giriş sınavı olacağını ve Bolu’da yaklaşık 3600 öğrencimizin sınava gireceğini ifade eden Vali Ümit, sınava girecek tüm öğrencilere hayırlı ve üstün başarılar diledi ve ailelerden öğrencilere teşvik edici söylem ve eylemlere girmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bu hafta Cuma günü ilk ve orta dereceli okulların da yaz tatiline gireceğini aktaran Vali Ümit tüm öğretmen ve öğrencilere de iyi tatiller temennisinde bulundu.

Sergi açılışında konuşan Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Kenan Öztürk; “Bir yıl içinde açılan binin üzerinde kursla yaklaşık 24 bin insanımızın hayatına dokunuyoruz. Kursiyerlerimiz boş vakitlerini güzel uğraşlarla değerlendirirken hem kendilerini geliştiriyorlar hem de çevrelerini şekillendiriyorlar. Tüm bu güzellik arayışımızdaki temel Allahü Teâlâ güzeldir ve güzel olanı sever, anlayışıdır” dedi.

Konuşmalarında akabinde sergi açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Vali Ümit, protokol mensupları ve vatandaşlar, kursiyerlerin yıl boyunca binden fazla kursta aldıkları eğitim sonunda kazandıkları ustalıkla ürettikleri eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

 

Editör: TE Bilisim