Türk Ocağı Bolu Şube Başkanı Hamdi Zenginbal, 1992 yılında Hocalı’da yaşanan soykırımın 26. yılı olduğunu ifade ederek, “1912 yılından beri millî değerlerin yüceltilmesi ve millî bilincin korunması adına çalışmalar yapan Türk Ocakları Hocalı’yı unutmayacak ve unutturmayacaktır. Türk Ocağı Bolu Şubesi olarak, Ermeni silahlı çeteleri tarafından 26 yıl önce Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda yapılan soykırım amaçlı katliamı şiddetle kınıyor, Hocalı’da şehit olan soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz.” dedi.

Türk Ocağı Bolu Şube Başkanı Hamdi Zenginbal bir basın açıklaması yaparak Hocalı katliamını andı. Zenginbal açıklamasında, 1992 yılında meydana gelen soykırımda 613 Türk evladının şehit olduğunu belirterek, “Türk Dünyasının ortak acısı ‘Hocalı Soykırımı’nın 26. yılı. Sınır ötesi şer odaklarıyla yürütmüş olduğumuz operasyonlarda sivil halka zarar verdiğimizi dile getiren zatlar öncelikle Hocalı’da yapılan katliama baksınlar. Ermeni çeteleri, 1915 - 1920 yılları arasında uyguladıkları Türk katliamını 1992 yılının 25 Şubat’ını 26 Şubat’a bağlayan gecesinde eski Sovyet İttıfakı Silahlı Kuvvetleri’ne ait 366. Alay’ın da desteği ile Hocalı kasabasında bir kez daha yapmışlardır. İnsanlıktan nasibini almamış caniler, kasabanın giriş ve çıkış yollarını kapatarak, 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 Türk evladını şehit etmişlerdir. Bu hain saldırıda 487 kişi ağır yaralanmış, 1275 kişi rehin alınmış ve 150 kişinin ise kayıp olduğu belirtilmiştir. Asker sivil ayrımı yapılmadan, kadın, çocuk ve yaşlıların birçoğu yakılmış, gözleri oyulmuş, kafaları kesilmiş, hamile kadınlar ise diri olarak karınları yarılmış ve ceninleri vahşice öldürülmüştür. Türk milleti olarak mert olan düşmandan hiç çekinmedik, çekinmeyiz de. Ama kalleş, namert düşmandan çok çektik ve çekiyoruz da. Alçakların ancak çocuklara, kadınlara, yaşlılara gücü yeter. Bu nasıl bir kin! Allah’a çok şükür ki tarih boyunca böyle bir millet olmadık olamayız da. Sözüm ona aydın müsveddeleri ne kadar yırtınırsa yırtınsın güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim tarih arşivlerimiz herkese açık. Sizde arşivlerinizi dünya kamuoyuna açında akla kara belli olsun. “ dedi.

“SOYKIRIM VE VAHŞET OLARAK TANINDI”

Zenginbal, Hocalı da yaşanan vahşetin soykırım olarak tanındığına dikkat çekerek, “Hocalı’da insanlık dışı katliam yaşanmıştır. Bir ermeni doktor olan ve katliama katılan Zori Balayan ‘Ruhumuzun Canlanması’ adlı kitabında vahşetin boyutlarını yazmıştır. Bu zevat, kitabında 13 yaşında olan çocuğu nasıl öldürdüğünü yazabilecek kadar cani. Bu katliamı Memorial İnsan Hakları Savunma Merkezi ve İnsan Hakları İzleme Örgütü, Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliam olarak nitelendirmiştir. Bu vahşeti, Azerbaycan, Meksika, Pakistan, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Peru, Honduras, Sudan ve İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği soykırım olarak; ABD’nin 13 eyaleti de katliam olarak tanımlamıştır.” ifadelerini kullandı.

“TÜRK OCAKLARI HOCALI’YI UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAKTIR”

“Kendi vatanlarında huzurlu ve özgür bir yaşam sürmekten başka arzuları olmayan sivil halka böylesine alçakça ve insanlık dışı saldırıda bulunanları şiddetle kınıyoruz.”  diyen Türk Ocağı Bolu Şube Başkanı Hamdi Zenginbal, “Unutulmamalıdır ki bütün dünya bu insanlık dışı vahşetin, soykırımın sorumlularını ve destekçilerini nefretle hatırlayacaktır. Siyasi amaçları ve çıkarları uğruna gerçekleri görmezden gelerek Ermenilerle ilgili sözde soykırım safsatasının peşine düşen ülkeleri tüm dünyanın gözleri önünde 1992 yılında gerçekleşen Hocalı soykırımını okumaya; fotoğraflarını, delillerini incelemeye davet ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki Ermeni diasporasının ve onların tetikçilerinin tarihsel gerçekleri göz ardı ederek tüm dünyayı aldatmaya yönelik çalışmaları başarıya ulaşamayacağı gibi Hocalı’da gerçekleştirilen soykırımı da unutturamayacaktır. Hocalı Türk Dünyasının ortak acısıdır. Bu acı diri tutulmalıdır. Bunun için tüm illerimizde anıtlar dikilmelidir. Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu bu gün bölücülere destek veren Ermenilerden görmekteyiz.

Türk Dünyası, zaferleri yanında acı günlerini de hatırlanmalıdır. 1912 yılından beri millî değerlerin yüceltilmesi ve millî bilincin korunması adına çalışmalar yapan Türk Ocakları Hocalı’yı unutmayacak ve unutturmayacaktır. Türk Ocağı Bolu Şubesi olarak, Ermeni silahlı çeteleri tarafından 26 yıl önce Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda yapılan soykırım amaçlı katliamı şiddetle kınıyor, Hocalı’da şehit olan soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim