Bolu’da biçerdöverle biçim ve balya yapım fiyatlarını belirlemek üzere İl Müdürlüğü toplantı salonunda paydaşların katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Fahri Tetik, Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Çağrı Civan, oda meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, biçerdöver operatörleri ve çiftçiler katıldı.

Konu ile ilgili olarak İl Müdürlüğü 2022 yılı biçerdöver kontrol hizmetlerinin yürütülmesi hakkında valilik genel emrini hatırlatarak biçerdöver sahipleri ve biçerdöver operatörlerinin sorumlulukları hakkında uyarılarda bulunuldu. Belge kontrolleri, ürün kayıp oranlarına dikkat edilmesi ve özellikle anız yakma gibi konularda gerekli hassasiyetin operatörler ve muhtarlıklar tarafından sağlanması istenildi.

“Ekiplerimiz kontrol çalışmalarını her yıl olduğu gibi bu yılda sürdürecek”

Toplantıda konuşan İl Müdür Yardımcısı Fahri Tetik; “Hasat sezonu boyunca dane kayıplarının önlenmesi adına ekiplerimiz kontrol çalışmalarını her yıl olduğu gibi bu yılda sürdürecek. Operatörlerimizin ve üreticilerimizin dane kayıplarının önlenmesi adına gerekli hassasiyeti göstereceklerini biliyorum. 2022 üretim sezonun gerek üreticilerimize gerekse de hizmet sağlayıcılarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

“Belirlenen fiyatlar herkese hayırlı olsun”

Tetik’in ardından söz alan Ziraat Odası Başkanı Hakkın Fidan ise; “Burada bulunma amacımız üreticilerimizi ve operatörlerimizi mağdur etmeden orta noktada buluşabilmektir. Belirlenen fiyatların Bolu tarımının paydaşlarına hayırlı, ürünleri verimli ve bereketli olsun” dedi.

Toplantı neticesinde 2022 yılı hasat sezonu için;

Taban ve düz araziler için dekar biçim ücreti: 130 TL

Meyilli ve yatık araziler için dekara biçim ücreti: 150 TL

Balyalama ücreti için: 12 TL fiyat belirlendi.

 

Editör: TE Bilisim