Havaların soğumasıyla bollaşan hamsi tezgahlarda yerini aldı. Hamside bolluk yaşanması ve fiyatların 20 TL'ye kadar düşmesiyle vatandaşlar tezgahlara akın etti. Bolu’da balıkçılık yapan Engin Yıldız; “Havaların biraz daha iyi durumda olması sonrası fiyatlar düşebilir. Bulgaristan bölgesinden Karadeniz’e akan bir balık var, inşallah uzun sürer, halkımız da bol bol yer” dedi.

Haber: Aslı Akış

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Gürcistan karasularına göç eden hamsi, soğuklarla birlikte geri döndü. Hamsinin artması da fiyatların düşmesine neden oldu. Hamsi fiyatının ucuzlamasından memnun olan vatandaşlar ise Bolu pazarındaki balıkçılara akın etti.

Havaların soğumasıyla balık tezgâhlarındaki hareketlilik artarken en çok hamsi tercih edildi. Tezgâhlarda Hamsi 20TL, İstavrit 25 TL, Çipura 35 TL, Uskumru 20TL ve Karadeniz Levreğinin kilosu 35TL’den satışa çıktı.

 “BALIK FİYATLARI DEĞİŞKEN DURUMDA”         

Bolu’da balıkçılık yapan Engin Yıldız; balıktaki artışın nedeninin Bulgaristan’dan Karadeniz’e balık akışı olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “Son zamanlardaki balık fiyatları değişken durumda. Hafta içi 10 TL olan hamsi, 15 oldu, dün daha da yükseldi, bugünse 20 TL. Bunda hava muhalefetinin de etkisi büyük. Denizlerde dalgaların yüksek olması nedeniyle eksik av yapılmasından dolayı fiyatlar ister istemez yükseliyor. Bugün balık 20 TL, yarın 10 TL de olabilir, 15 TL de olabilir, havaların biraz daha iyi durumda olması sonrası fiyatlar düşebilir. Fiyatlar düşük olursa, vatandaşın talebi daha yüksek oluyor. 10 – 15 TL arasında olduğu zaman sürüm fazla oluyor. Ama fiyatlar biraz yükselince, biraz daha satışımız düşüyor. Şu anda, balıkta çok büyük bir bolluk da yok. Bulgaristan bölgesinden Karadeniz’e akan bir balık var. Sınırlı bir alanda balıkçılık var, çok fazla bir balıkçılık yok. Ama inşallah uzun sürer, halkımız da bol bol yer. Diğer balıklarda ise, mezgit, barbunya, istavrit çok bol çıkmıyor, fiyatlar oldukça da yüksek. Sezonun da artık sonuna da yaklaşıyoruz, haliyle balıklar da biraz azaldı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim