Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği tarafından Mali’de sağlık ocağı yapılması için çağrıda bulunuldu. Bölgede sağlık şartlarının kötü olmasından dolayı basit medikal tedavi hizmetlerinin dahi yeterli olmadığını belirtildi.

Haber: Aslı AKIŞ

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda sağlık hizmetlerinden mahrum kalan mağdurlar için hastane ve sağlık ocağı inşa etmek istiyor.

“SAĞLIK OCAĞI İLE BİRLİKTE MEDİKAL TEDAVİ İMKANI SAĞLANACAK”

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Mali’ye sağlık ocağı yapılması için yardım çağrısında bulunarak; “Bölgede bulunan sağlık kurumu çok kötü şartlar altında olmasından dolayı basit medikal tedavi ile iyileşebilecek hastalar yeterli tedavi hizmeti alamadıkları için sağlıklarına kavuşamamaktadırlar. Sağlık hizmeti veren yeterli bir ünite olmadığı için oluşabilecek komplikasyonlar engellenememektedir. Planlanan projede eskimiş ve yeterli seviyede hizmet veremeyen klinik yerine yapılacak sağlık ocağı ile birlikte medikal tedavi imkanı sağlanacaktır. Bu sayede bölgede yaşayan insanların tedavi imkanları arttırılacak ve uzun süreli hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalmayacaklardır” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim