Diyanet İşleri Başkanlığı, İstiklal Marşı ile milli şair Mehmet Akif Ersoy’un genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılması için lise öğrencileri arasında “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” temalı kompozisyon, ortaokul öğrencileri arasında ise resim yarışması düzenleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İstiklal Marşı ile milli şair Mehmet Akif Ersoy’un genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak, gençlerle iletişim kurmak ve Başkanlık gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak amacıyla, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklâl” temalı kompozisyon ve resim yarışması düzenliyor.

SON BAŞVURU 03 MART 2021

Kompozisyon alanında lise öğrencileri arasında, resim alanında ise ortaokul öğrencileri arasında  “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklâl” teması ile gerçekleştirilecek yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretime devam eden lise ve ortaokul öğrencileri katılabilecek. Bir öğrencinin en fazla bir eser ile katılım sağlayabileceği yarışma için Vakfıkebir İlçe Müftülüğümüz son başvuru tarihini 03 Mart 2021 olarak belirledi.

Başvurular müftülüğe bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci (ortaokul ve lise) olduğunu belirten belgeyi ve T.C. Kimlik Kartını yanlarında bulunduracaklardır.

ÖDÜLLER İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNCE VERİLECEK

Dereceye giren öğrenciler ilçe müftülüğümüz tarafından ödüllendirilecek. Resim ve kompozisyon alanlarında ayrı ayrı olmak üzere birinci olan öğrenciler 200 TL, ikinci olan öğrenciler150 TL ve üçüncü olan öğrenciler de 100 TL ile ödüllendirilecektir.

Editör: TE Bilisim