HDP milletvekilinin, kendisinin CHP’den ihracına yönelik, “Baştan sözümüzü dinleselerdi” açıklamasına cevap veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Cumhuriyeti’nin Milletvekili olarak kalması içimi sızlatıyor. Yüreğin yetiyorsa gel” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 1 yıl süreyle partisinden ihraç edilmesine ilişkin, HPD Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Özcan için daha önce CHP’ye şikâyette bulunduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, CHP’nin adım atmakta geç kaldığını ifade etti.

Başkan Özcan’ın, açıklamalarını “abuk sabuk” olarak yorumlayan Gergerlioğlu, “Ben böyle bir öneride bulundum ama onlar da çok geç kaldılar. Baştan sözümüzü dinleselerdi aslında bu kadar daha başka saçmalıklara uğramazlardı. Çünkü belediye başkanı her gün abuk sabuk laflar ediyor. Sonunda sanırım CHP yetkililerinin de tepesi attı. En sonunda bir yıl üyelikten çıkarılmış” dedi.

Gergerlioğlu’nun açıklamalarına Özcan da yine sosyal medya üzerinden cevap verdi. Gergerlioğlu’nun milletvekili olmasının kendisine acı verdiğini belirten Özcan, “Umuyorum HDP Genel Merkezine gönderdiğim kına sana ulaşmıştır. Sığınmacılar gitmeli dediğim için bana ırkçı ve faşist diyen bu kandil artığının, halen Türkiye Cumhuriyeti’nin Milletvekili olarak kalması içimi sızlatıyor. Yüreğin yetiyorsa gel Bolu’da bir esnaf ziyareti yap” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim