12 -18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası Anıtpartk’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Hemşirelerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Gerede Devlet Hastanesi hemşiresi Ayşe Benderlioğlu hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren özveri, sabır, hoşgörü kavramlarım içinde bulunduran, zor bir meslek olduğunu dikkat çekti.

 

HABER: ALİ OFLAZ

 

Hemşireler haftası etkinlikleri yurt genelinde olduğu gibi Bolu’da da çeşitli etkinliklerle başladı. Hafta etkinliklerinin ilk gününde sağlık çalışanları Anıtpark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Bolu’da görev yapan sağlık çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği programa Bolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şevki Erdal’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Seraceddin Çom, hastane başhekimleri, yöneticiler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na hemşireler tarafından çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Gerede Devlet Hastanesi Hemşiresi Ayşe Benderlioğlu yaptı. Konuşmasında hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren özveri, sabır, hoşgörü kavramlarım içinde bulunduran, zor bir meslek olduğunun altını çizen Benderlioğlu; “hemşirelik diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister, temelinde; sevgi ve saygı yatar” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim