Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4.sınıf öğrencileri 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Kapsamında sosyal sorumluluk dersi kapsamında İzzet Baysal Caddesinde yer alan Kan Bağış Aracı'nda “12 Mayıs Dünya Hemşireler Gününde”  Kan verme etkinliğinde Kızılay gönüllüsü olarak yer aldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Sosyal Sorumluluk ders hocası Öğr. Görevlisi Hacer Alpteker danışmanlığında 4.sınıf öğrencileri Halil Oral, Özge Naycı, Asel Ayşe TAŞ. Kadriye Ekşi ve Kübranur Koç "12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Kan Verme Etkinliğine Kızılay gönüllüsü olarak katıldı.

Gönüllü öğrenciler Kan bağışı ve kök hücre bağışında bulunmak isteyen vatandaşları bağış aracına yönlendirme, kan bağışı ve kök hücre bağışı hakkında bilgi verme, kan bağışında bulunma gibi etkinliklerde görev aldı.

Etkinlik sonrası öğrenciler projede Kızılay gönüllüsü olarak yer almanın mutluluk verici olduğunu, kan bağışı ve kök hücre bağışı bekleyen insanlara en azından umut olmanın tarifsiz bir duygu olduğunu, bu duyguyu sağlığı yerinde olan her vatandaşın tatması gerektiğini bundan sonraki yaşamlarında da gönüllülük faaliyetlerinde yer almak istediklerini ifade etti.

Öğrenciler son olarak sosyal sorumluluk dersini yürüten Öğr.Gör. Hacer Alpteker' e kendilerine gönüllü olma fırsatını sunduğu için teşekkür etti.

Ayrıca etkinliği yürüten Öğr.Görevlisi Hacer Alpteker 2006 yılından beri farklı gönüllülük çalışmalarını da yürütmekte.

Editör: TE Bilisim