Sayın Okurlar;

Akıl hocalığı yapmıyoruz ama kader kelimesi öyle kolay kolay herkesin açıklayacağı bir kelime de değildir. Bu türden ulvi kelimeleri, konunun uzmanları dahi herhangi bir yanlışa yer vermemek için inceden inceye düşünüyorlar. Hatta kader kelimesi bilmecelerin dahi konusu olmuştur:

Aşıktır ab içinde

Örtülü kap içinde

Mollalar okumamış

Yoktur kitap içinde gibi

Yani kaderi bir nevi muamma sanatında da göstermişler. İşte bu nedenle (kaza ve kaderi inkar edenin inkarı dahi belki kaza ve kaderdendir).

Sayın Okurlar;

Kötü ve hiddetli insan, kaza ile pençeleşmezse, kaza da onunla kavgaya tutuşmaz. Yani öz Türkçesiyle, mazlumlar bir gün gülecektir ama zalimlerin de nasıl olsa dişi sökülecektir. İşte bu nedenle zalimlerin, hainlerin, canilerin kaderinde karanlık bir kuyu vardır.  Kazayı ve kaderi dikkate almayan afaki bir kafada tedbirsiz ele alınan bütün emirler aciz kalır. Çünkü ihtiraslı düşüncenin sonunda şaşıran şaşkın akıl, ahmaklığından dolayı bırakın kaderi ne önünü ne de arkasını düşünebilir. Önemli olan bu muazzez aklı yüksek insanlığın, hakkın, hukukun içerisinde götürülebilmesidir. Bu nedenle Yüce Yaratan bir insanın yolunu yolsuza düşürmesin.