Boluspor, Play-Off’un ilk maçında deplasmanda Göztepe ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, mücadelenin ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçta Göztepe’ye 2-0 mağlup oldu. Boluspor’un özellikle ikinci yarıda oynadığı futbol Bolu’da oynanacak olan ikinci maç öncesi umut verdi. Final biletini alacak takım 29 Mayıs Pazartesi günü Bolu Atatürk Stadyumunda oynanacak maçta belli olacak.

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, Göztepe karşısına; Melih, Umut, Ramazan, Alim, Fatih, Özgür, Yusuf Emre, Guido, Akabueze, Santos, Poepon on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Sabri, Renato, Abdülkadir, Musa Sinan, Hakan, Burak, Furkan yer aldı.

Ev sahibi takım Göztepe ise Boluspor karşısına, Günay, Emre Can, Leo, Mehmet Umut, Jahovic, Gosso, Tanju, Segbefia, Halil Akbunar, Canberk Dilaver, Tayfur Bingöl on biri ile çıktı.

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, Göztepe karşısında ideal kadroyu sürdü, Kırmızı beyazlılarda, sakatlıkları bulunan Jansen, Kadir, Furkan Şeker forma giymedi.

Karşılaşmaya Boluspor’un vuruşu ile başlandı. Oyunun ilk dakikalarında her iki takımda orta alanı kalabalık tutmaya özen gösterdi. Karşılaşmanın ilk 15 dakikası golsüz eşitlikle geçildi. Boluspor’da maçın 31’inci dakikasında Ramazan Sal sarı kart gördü.

GÖZTEPE GOLÜ BULDU

Göztepe maçın 39’uncu dakikasında Boluspor karşısında öne geçti. Sağ kanattan yapılan ortaya kafa ile vuran Umut Nayir, Göztepe’yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

İLK YARIDA TEK GOL

Boluspor maçın 45’inci dakikasında gole çok yaklaştı. Yusuf Emre’nin ortasına altı pasta güçlükle vuran Guido’nun vuruşu direğin üstünden auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısına 1 dakika süre ilave edildi. Maçın ilk yarısı Göztepe’nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

SANTOS KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI

İkinci yarıya Göztepe’nin vuruşu ile başlandı. Her iki takımda ikinci yarıya aynı on birlerle başladı. Boluspor’da maçın 56’ıncı dakikasında Özgür İleri sarı kart gördü. Boluspor ikinci yarıyla birlikte oyundaki üstünlüğünü Göztepe’ye kabul ettirdi. Kırmızı beyazlılar, maçın 57’inci dakikasında gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde Andre Santos kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Günay’ın ayaklarından kurtaramayınca mutlak bir golden oldu.

UMUT’TAN BİR GOL DAHA

Göztepe maçın 72’inci dakikasında ikinci golü buldu. Ceza sahası içinde topla buluşan Umut Nayir, Melih’n solundan topu filelere gönderdi. Bu golle Göztepe skoru 2-0’a getirdi. Boluspor 80’inci dakikada iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Yusuf Emre ve Guido oyundan çıktı. Abdülkadir ve Musa Sinan oyuna girdi. Karşılaşmanın sonuna 4 dakika süre ilave edildi. Kalan dakikalarda maçta başka gol olmayınca Göztepe, Boluspor’u kendi sahasında 2-0 mağlup ederek ikinci maç öncesi büyük avantaj yakaladı.

Editör: TE Bilisim