Bir yılı aşkın süredir asfaltlanmayı bekleyen D-100 karayolu yan yolu hem vatandaşlara hem de esnafa “bu yol asfaltlanmak için neyi bekliyor? sorusunu akıllara getiriyor.

Geçtiğimiz Mart ayında yolda göçük oluşması nedeniyle ticari bir aracın içine düştüğü, ulusal medya da haber olan yol bir türlü asfaltlanmıyor. Karayollarına ait olan yoldan hemen her gün yüzlerce araç geçerken, bu yolun tozunu ise yolun hemen yanında bulunan taksiciler çekiyor.

Toz yutmamak için saat başı yolu sulamak zorunda kaldıklarını belirten esnaflar, “Yol Karayollarına mı ait, Belediyeye mi ait bizi ilgilendirmiyor. Bu yolu kim asfaltlayacaksa bir an önce asfaltlasın.” şeklinde isyan ettiler.

"BURAYA BİR GICIKLIK MI VAR?"

Aylardır yaşadıkları sorunu dile getiren taksici Abdullah Özyaman, “Bir yıldan beri bu yol böyle. Bu yolu görüyorlar mı görmüyorlar mı ben bilmiyorum. Her gün yarım kilo kül yutuyoruz burada, sulamıyorlar da. Ne olacak bu durum bilmiyorum. Şikâyet etmişler ben etmedim. Kime edeceksin şikâyeti? Herkes görüyor bu yolu. Sağır sultan biliyor bu yolun böyle olduğunu. Bir senedir böyle, bir senedir böyle tozuyor. Kaza olsa da az oluyor. Ama yol çok berbat. Bu yol nedense yapılmıyor. Buraya bir gıcıklığı mı var? Milletin nesi var bilmiyorum.” diye konuştu.

http://www.koroglugazetesi.com/koroglu-tv/bu-yol-asfaltlanmak-icin-neyi-bekliyor.html

Editör: TE Bilisim