İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi İşbirliği ile Üniversitemizde “Herkes İçin Sanat Akademisi” konulu bir etkinlik düzenlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşen etkinliğe; Prof. Serpil Murtezaoğlu, Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece, Doç. Dr. Cihan Yurtçu, Prof. Cihangir Terzi, Doç. Dr. Ali Tüfekçi Öğr. Gör. Serkan Halili, Öğr. Gör. Kadir Verim, Dr. Öğr. Üyesi Serhat Turunç ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Çeşitli ortaokullardan birçok öğretmen ve öğrenci katıldı.

“Neden Herkes için sanat?” konulu konuşmasında Prof. Serpil Mürtazaoğlu, projenin amaçları ile ilgili farklı üniversitelerde, kurumlarda, orta okul ve lisede öğrencilerin ve gençlerimizin enstrümanlarımızla birlikte kendi kültürümüzü tanıması olduğunu belirtti. Mürtazaoğlu öğrencilere,  “Mühendis de olsanız doktor da olsanız sanatla iç içe olmanız önemli…” diyerek projenin detaylarını aktardı.

Müzik Eğitiminin önemi ile ilgili sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece ise öğrencilere çeşitli müzik enstrümanları ve müzik çalışmaları ile ilgili örnekler göstererek bilgiler aktardı. Müzik ile ilgilenen öğrencilerin daha başarılı olduklarına dikkat çeken Ece’nin sunumuna öğrencilerin ilgisi yoğundu.

Neyzen Doç. Dr. Ali Tüfekçi “Ney”,  Öğr. Gör. Serkan Halili “Kanun”,  Doç. Dr. Cihan Yurtçu “Kaval”,  Öğr. Gör. Kadir Verim “Kemane Kemança”,  Dr. Öğr. Üyesi Serhat Turunç “ Tar”,  Prof. Cihangir Terzi de “Bağlama” Enstrümanlarını tarihini ve kültürel değerlerini öğrencilere tanıtırken etkinliğin sonunda kısa bir konser verdiler. Etkinlik hediye takdiminden sonra sona erdi.

Editör: TE Bilisim