İlimizde hizmet veren Highway AVM hisselerinin sahibi TMSF, hisselerini POLSAN’a sattı. Highway’de kayyum yönetimi de sona ererken POLSAN’ın hisseleri yüzde 97’ye ulaştı. POLSAN tarafından yeni yönetim kurulu oluşturulduğu da kamuoyuna açıklandı.

Bolu Dağı İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapılarak, kayyumun sona erdiği ve hisselerin POLSAN tarafından satın alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada; “Bolu Dağı A.Ş. bünyesinde, Kanun Hükmünde Kararname kapsamında TMSF tarafından yönetilmekte olan %63,92 oranındaki hisse Başbakan Yardımcılığı Makamının onayı ile TMSF tarafından şirkette ön alım hakkı bulunan POLSAN’a satılmıştır.

Bu satış işlemi ile şirketimiz bünyesinde POLSAN’ın hisse oranı %97,17’ye yükselmiştir. Böylece Bolu Dağı A.Ş.’deki “Yönetim Kayyumluğu” müessesesi, Eylül 2017 tarihinden itibaren mahkeme kararı ile kaldırılmıştır.

Aralık 2017’de seçimli olarak gerçekleştirilen Bolu Dağı A.Ş. Genel Kurul Toplantısında POLSAN tarafından görevlendirilen 5 (beş) yetkili, hissedarlarımızın oy birliği ile yeni Yönetim Kurulunu oluşturmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim