CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, hükümetin sağlık politikasına eleştiriler yönelterek; “Bizce hükümetin Sağlık Bakanı Pandemi rakamlarını halktan saklayarak halkın sağlığını tehlikeye atmıştır, korona virüs rakamlarını uluslararası Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre yayınlamayıp, tersine çeşitli gerekçelerle sakladıklarını açıklayan Sağlık Bakanı bu yüzden derhal istifa etmelidir! Çünkü testi pozitif olmasına rağmen belirti göstermeyen vakaları hastalıktan saymayan ve istatistiklere yansıtmayan bir politika salgının yayılmasının da başlıca nedenidir” dedi.

“KAFALARDA SORU İŞARETLERİNİN OLUŞMASINA NEDEN OLDU”

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu son günlerde sağlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların toplumda büyük bir güven bunalımına neden olduğunu vurgulayarak; “Sayın Sağlık bakanı başlangıçta güven verici konuşmalar yapıyor gibiydi. Ama Ramazan bayramından sonra açıkladığı veriler giderek kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. En sonunda Sayın Sağlık Bakanı çıktı açıklama yaptı. Her koronavirüs vakasının hasta kabul edilmediğini ve günlük olarak açıklanan Covid-19 verilerinde sadece semptom gösteren kişilerin yer aldığını açıkladı. Bu başta Partimiz ve Türk Tabipler Birliği olmak üzere birçok kesimin AKP hükümetinin sağlık politikasıyla ilgili teşhislerinde ne kadar haklı olduğunu gösteren bir itiraf gibiydi. Hele hükümetin sağlık alanında ki başarısızlığını da örtmek için rakamları ‘ulusal çıkar’ kılıfı altında sakladıklarını açıklamaları adeta malumun ilanı gibiydi.

“RAKAMLAR SAKLANARAK ŞİMDİ DE “ULUSAL ÇIKAR” KILIFIYLA ÖRTMEYE ÇALIŞILMAKTADIR”

Bizce hükümetin sağlık bakanı Pandemi rakamlarını halktan saklayarak halkın sağlığını tehlikeye atmıştır, Koronavirüs rakamlarını uluslararası Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre yayınlamayıp, tersine çeşitli gerekçelerle sakladıklarını açıklayan Sağlık Bakanı bu yüzden derhal istifa etmelidir! Çünkü testi pozitif olmasına rağmen belirti göstermeyen vakaları hastalıktan saymayan ve istatistiklere yansıtmayan bir politika salgının yayılmasının da başlıca nedenidir. Salgının yayılmasını bir türlü önleyemeyen AKP-MHP hükümeti bu başarısızlığını, rakamları saklayarak şimdi de “ulusal çıkar” kılıfıyla örtmeye çalışmaktadır. Maalesef ülkemizin sağlık alanında geldiği son durum budur” şeklinde konuştu.

“SAYIN VALİMİZİN BENCE DERTLENMEYE HİÇ HAKKI YOK”

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in “Hastalarımızı yatıracak yatağımız var. Ama her gün pozitif vakalar da var. Pozitif vakalar bu şekilde artmaya devam ederse yataklarımız yeterli gelmeyebilir” dediğine dikkat çeken başkan Karsu; “Sayın Valimizin bence dertlenmeye hiç hakkı yok. Gerekli tedbirleri alarak gerekli çalışmaları yapması lazım. Nasıl her 23 Nisan, 19 Mayıs öncesi Atatürk anıtına çelenk koyma konusunda gerekli tedbirleri günler öncesinden alarak gerekli çalışmalar yapılıyorsa pandemi sürecinde de ihtiyaç duyulan yatak sayısı noktasında da gerekli tedbirler günler öncesinden alınarak gerekli çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

“BÜTÜN SORUMLU HALKMIŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR”

Pandemi sürecinde hükümetin tüm önlemleri ve tedbirleri alan tarafmış gibi davrandığını olumsuzlukların faturasının ise Türk halkına çıkartıldığının altını çizen  Başkan Karsu; “ Daha önceki açıklamalarımda belirttiğim gibi Hükümet, dünya’daki birçok uygulamanın tersine pandemi sürecinde kendi halkından IBAN isteyen hükümet olarak tarihe geçti. Halka vermesi gereken bir ortamda halktan yardım talep eden bir hükümet görünümüne büründü. Bilimsellikten ve rasyonel akıl’dan bu kadar uzakta olan bir hükümet elbette ki halkını fakirleştirecek, yardımlarda sınıfta kalacaktır. En son tablet konusundaki sıkıntılar buna en canlı örnektir. Neyse ki Bolu’da olduğu gibi Türkiye’nin birçok yerinde de belediyelerimiz halkının Hızır gibi yardımına koşmuş ve tablet ihtiyacı olan vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı sevindirmiştir” biçiminde konuştu.

Editör: TE Bilisim