Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası ( Hürriyetçi Eğitim Sen) Bolu İl Temsilcisi Uğur Pekcan, banka promosyon anlaşmaları ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

HABER: ASLI AKIŞ

Hürriyetçi Eğitim Sen Bolu İl Temsilcisi Uğur Pekcan, öğretmenleri banka promosyonların ilişkin bilgi vererek süreci değerlendirdi.

Pekcan; “İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenlerin maaş alımlarıyla ilgili olarak Yapı Kredi Bankasıyla 11/11/02021 tarihinde bir promosyon anlaşması imzalanmıştı. Anlaşmaya göre öğretmenler maaşlarını üç yıl süreyle ilgili bankadan alacaklar ve bunun karşılığında da 5160 TL promosyon alacaklardı. Anlaşma Ocak 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi ve öğretmenler promosyonlarını aldılar. Ancak anlaşmanın yapıldığı tarihlerde bile Türkiye’nin bir il ve ilçesinde daha yüksek rakamlı anlaşmalar yapılmıştı. Bu durum öğretmenler arasında huzursuzluğa yol açtı. Aynı bankanın daha az öğretmen olan il ve ilçelerde daha yüksek rakamlarla promosyon anlaşması yapması, eğitim çalışanlarının aklına bazı şüpheleri de beraberinde getirdi.” diye konuştu.

Hürriyetçi Eğitim Sen Bolu İl temsilcisi Uğur Pekcan; “Promosyonların artan enflasyona göre yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak hem banka şubesi hem de Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşmeler yaptığını ancak tarafların konuya olumlu yaklaşmadıklarını belirtti.

“EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRTMEYE GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Eğitim emekçilerinin haklarını yedirtmeyeceklerini de vurgulayan Pekcan, “Eğitim çalışanlarının promosyon ücretlerinin artan enflasyona göre yeniden ele alınmasını ve yeni bir değerleme yapılması konusunda daha önceki girişimlerimize ek olarak yasal süreci de başlatmış bulunuyoruz. Taraflara noter aracılığı ile ihtarname çekilmiştir. Bu konunun en kısa sürede açıklığa kavuşturulmasını sağlamak için çalışıyoruz. Eğitim emekçilerinin hakkını kimseye yedirtmeye göz yummayacağız” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLERİN GÖZÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN GELECEK HABERE ÇEVRİLMİŞ DURUMDA”

Uğur Pekcan, Bolu’da ise öğretmenlerin gözünün Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek habere çevrildiğini kaydederek; “Bazı ilçe belediyelerinde ve hatta büyükşehir belediyelerinde bile son 7-8 ay içerisinde yapılan promosyon anlaşmalarının tek taraflı fesih yoluyla yeniden ihale sürecine sokulduğu gazete haberlerinden görülmektedir. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı promosyon anlaşmalarında Hürriyetçi Eğitim Senin girişimleri ile iptal süreci başlamıştır. Bolu’da ise öğretmenlerin gözü Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek habere çevrilmiş durumda.” dedi.

“KAYBETTİĞİMİZ HAKLARIMIZI ALMAK İÇİN TÜM YASAL GİRİŞİMLERİ BAŞLATMIŞ BULUNUYORUZ”

Hürriyetçi Eğitim Sen il temsilcisi Uğur Pekcan; “Zaten ilgili banka sözleşme hükümlerine aykırı olarak tüm eğitim çalışanlarından kredi kartı aidatı kesmiştir. Yaptığımız itirazlar sonucu konunun sistemsel bir hata olduğu belirtilip yaklaşık bir ay içerisinde kesintileri iade etmiştir. Ancak çok büyük miktarda bir paranın yaklaşık bir ay banka tarafından haksız kullanımı söz konusu olmuştur. Şimdi ise aynı banka başka il ve ilçelerde üç yıllık anlaşma ile 25000-35000 TL arasında promosyon vermektedir. Yapılamayan pazarlıklar yüzünden kaybettiğimiz haklarımızı almak için tüm yasal girişimleri başlatmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim